20/06/2010 | Yazar: KAOS GL

Almanya'nın başkenti Berlin'de eşcinseller tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Christopher Street Day (CSD) yürüyüşünün 32'ncisi yapıldı.

Berlin’de Pride Karnavalının 32’ncisi Yapıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Almanya'nın başkenti Berlin'de eşcinseller tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Christopher Street Day (CSD) yürüyüşünün 32'ncisi yapıldı.
Almanya'nın en büyük eşcinsel karnavalı olan ‘Christopher Street Day’ 19 Haziran tarihinde başkent Berlin'de kutlandı. Bütün dünyadan gelen eşcinsellerin ve transseksüellerin katıldığı karnaval geçidi, yine çok renkli görüntülere sahne oldu.

Renkli kostümleriyle Tauenzien caddesinden Brandenburg Kapısının önüne kadar yürüyen katılımcıların bu seneki parolası “Melek ol, kanatlarını birlikte getir” oldu. Çünkü Hıristiyanlık inancında çok önemli bir rolü olan Melek, cinsiyeti olmayan, yardımsever, bağışlayan, yeri geldiğinde hiddetli ama her zaman saygı duyulan bir varlık olarak kabul ediliyor.

Alman Yeşiller Partisi, Hür Demokrat Parti ve Sosyal Demokrat Parti'nin de birer karnaval arabasıyla desteklediği eşcinseller geçidine, kendisi de eşcinsel olan Sosyal Demokrat Parti Berlin Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Klaus Wowereit da bizzat katıldı.

27 Haziran 1969 yılında New York kentinin Christopher Street Sokağı'nda bulunan ‘Stonewall Inn’ isimli Barda polisin eşcinsellere karşı uyguladığı keyfi uygulamalar protesto edilmişti. Bunun akabinde ise New York'lu eşcinsellerle polisler arasında günlerce süren sokak çatışmaları yaşanmıştı. O günü ilk başkaldırı günü olarak anmak isteyen eşcinseller her sene ‘Christopher Street Day’ adı altında bir geçit töreni düzenliyor.

Berlin'deki ilk Christopher Street Day karnavalı ise 1979 yılında, 400 eşcinselin katılımıyla düzenlenmişti. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam