27/03/2013 | Yazar: Ömer Akpınar

ABD Yüksek Mahkemesi’nde eşcinsel evlilikler önündeki engellere ilişkin iki dava görüşülürken Beyoncé ve Madonna da evlilik eşitliğine destek verdi.

Beyoncé ve Madonna da Evlilik Eşitliğinden Yana Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
ABD Yüksek Mahkemesi’nde eşcinsel evlilikler önündeki engellere ilişkin iki dava görüşülürken Beyoncé ve Madonna da evlilik eşitliğine destek verdi.
 
Eşcinsel Çiftlere Ekstra Vergi Yükü
ABD Yüksek Mahkemesi, dün başlayan davalarla eşcinsel evlilikler önündeki engelleri görüşüyor. Dünkü oturumda Kaliforniya eyaletinde evlilik eşitliğinin önünde duran 8. Öneri ele alındı ve yargıçlar evliliğin anlamını tartıştılar. Bugünkü oturumda ise Eski ABD Başkanı Bill Clinton tarafından 1996 yılında kabul edilen Evliliği Koruma Yasası görüşülecek. Yasa, eşcinsel çiftlerin kadın ve erkek arasındaki evlilikle sahip olunan haklardan yararlanmasını engelliyor. Ortaya çıkan eşitsizliğin en önemlilerinden biri de kadın-erkek çiftlerin ödemek zorunda olmadığı veraset vergisini eşcinsel çiftlerin ödemek zorunda olması.
 
Haziran sonunda karara bağlanması beklenen davalarla ilgili ilk olarak Beyoncé, ardından da Madonna eşcinsellerin evlilik haklarına açık destek verdi.  
 
 
Beyoncé: Seviyorsan Yüzüğü Takabilmen Gerek
Beyoncé’nin Facebook’taki “It’s about TIME!!! #EQUALITY #MarryWhoYouLove” (ZAMANI geldi!!! #EŞİTLİK #SevdiğinKişiyleEvlen) iletisi, yayınlandıktan sonraki bir saat içinde 60,000 kişi tarafından beğenildi. Şarkıcı, Single Ladies şarkısına da gönderme yaparak kendi el yazısıyla yazdığı şu notun resmini paylaştı:
 
“If you like it you should be able to put a ring on it, #wewillunite4marriageequality” (Seviyorsan yüzüğü takabilmen gerek, #evlilikeşitliğiiçinbirlikolacağız)
 
Madonna: Aşk Devrimi Yapalım
Madonna da Beyoncé’nin ardından kendi el yazısıyla yazdığı şu notun resmini paylaştı: “Marriage equality, let’s start a revolution” (Evlilik eşitliği, haydi bir devrim başlatalım)
 
Madonna ayrıca “#marriage equality. A revolution of LOVE !!” (#evlilik eşitliği. Bir AŞK devrimi !!) yazdı. 
 
Dünyaca ünlü iki şarkıcının evlilik eşitliğine verdikleri destek mesajları Yüksek Mahkeme’den çıkacak kararı bekleyen binlerce insanın profil resimlerinin değişmesine yol açtı. 

 

 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam