05/05/2020 | Yazar: Kaos GL

Bitopya, sosyal izolasyon günlerinde Bi Survivors Network’ün çağrısını yayımladı ve biseksüel dijital aktivizme çağırdı.

Bi+ dijital aktivizm sürüyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Covid-19 pandemisine karşı alınan tedbirler kapsamında sosyal izolasyonu sürdürdüğümüz bu günlerde şiddete maruz bırakılan bi+’ların destek ve savunuculuk ağı Bi Survivors Network, biseksüel dijital aktivizme çağırıyor.

Türkiye’nin ilk bi+seksüel bir dijital aktivizm alanı Bitopya’nın haberleştirdiği çağrıda, “Covid-19 pandemisi sebebiyle evde kalma çağrısının yapıldığı günümüzde Bi Survivors Network, aktivizmde bi+ meselelere odaklanmanın radikal bir eylem olduğuna dikkat çekerek #QueerProtestFromHome (#EvdenQueerProtesto) ve #SupportBiSurvivors (Şiddetten Hayatta Kalan Biseksüellere Destek Olun) hashtagleriyle Twitter’da paylaşım yaptı” deniyor.

Bitopya, bi+ feminist aktivist Lois Shearing‘in dijtal aktivizmde kullanılabilecek görsel kartlarının da Türkçesini paylaştı.

bi-dijital-aktivizm-suruyor-1

“Biseksüel kadınların % 75’i cinsel şiddet yaşıyor.”

Bi+ dijital aktivizmin bir parçası olmak çok kolay; sosyal medya hesaplarınızdan QueerProtestFromHome ve #SupportBiSurvivors etiketlerine yer verdiğiniz paylaşımlar yapmak yeterli.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam