11/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci kulüpleri bugün, kapatılan Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİ+) önüne eylem gerçekleştirdi, “Kayyuma nakka” dedi.

“Bir kulüpte değil her kulüpteyiz!” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi öğrenci kulüpleri bugün, kapatılan Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün (BÜLGBTİ+) önüne eylem gerçekleştirdi.

bir-kulupte-degil-her-kulupteyiz-1

“Homofobik rektör istemiyoruz”, “LGBTİ+ onurumuzdur” sloganalarıyla yürüyen öğrenciler, kapatılan kulübün kapısına kulüplerin logolarının ve LGBTİ+ haklarını savunan sloganların yazılı olduğu dövizleri astı, “Bir kulüpte değil, her kulüpteyiz” dedi.

Ne olmuştu?

Boğaziçi Üniversitesi’nde sergideki bir kolaj eserin hedef gösterilmesiyle başlayan süreç LGBTİ+’lara şiddet ve “LGBTİ+ derneklerinin kapatılması” çağrılarının da olduğu nefret kampanyasına evrildi.

bir-kulupte-degil-her-kulupteyiz-2

bir-kulupte-degil-her-kulupteyiz-3

27 Ocak’ta Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü odasının kapısındaki çıkartmalar sökülmüş, 2 Şubat’ta da Melih Bulu imzalı kararla uzun süredir aday kulüp statüsünde bekletilen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün adaylık statüsü düşürülmüştü.

 


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam