25/11/2021 | Yazar: Kaos GL

Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı bir yıllık şiddet raporunu yayınladı: Bir yılda ağ bileşenlerine şiddete uğrayan en az 21 LGBTİ+ kişi başvurdu.

Bir yılda 21 LGBTİ+ kişi Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı’na başvurdu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çizim: Gizem Karagöz, KaosGL.org için stok görsel

Diyarbakır Barosu LGBTİ+ Hakları Komisyonunun bileşeni olduğu Diyarbakır Şiddetle Mücadele Ağı, şiddet raporunu yayınladı. Ağın her yıl 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Gününde yayınladığı rapor; 26 Ekim 2020 ve 15 Kasım 2021 tarihleri arasında şiddete maruz kalan LGBTİ+ ve kadınların yaşadıklarını ilişkin veriler içeriyor.

Rapora göre, bir yıllık süre içerisinde şiddete maruz kalan 21 LGBTİ+ kişi ağ bileşenlerine başvuru yaptı. Raporun LGBTİ+’lara ilişkin gözlemleri ise şöyle:

“Yaklaşık iki yıldır ana akım medyada ve devlet televizyonunda, yer verilen “cinsel yönelim ve toplumsal cinsiyet kimliği” ibareleriyle Türkiye’deki kadınların yanı sıra lgbti+ların ve mülteci kadınların da birkaç referans metninden biri olan İstanbul Sözleşmesi’ne yönelik karşı kampanyalar gerçekleştirilmiştir. Üst düzey politikacılar, devlet ve hükümet yetkilileri, bu yöndeki eşitlik taleplerini reddetmelerinin yanı sıra, lgbti+’lara yönelik ayrımcılığı körükleyecek homofobik ve transfobik açıklamalar yapmıştır/yapmaya devam etmektedir. COVID-19 pandemisi koşullarıyla birleşen kriminalizasyon çabaları ve hedef göstermeler lgbti+’ların hayatlarını daha da zorlaştırmakta, lgbti+’lara yönelik suçların artması ve meşrulaştırılmasının önünü açmaktadır. Trans kimlikleri kriminalize etmeye yönelik keyfi uygulamalar, transların toplum içindeki görünmezliğini ve haklara erişimlerinin önündeki engelleri artırmaktadır.”

bir-yilda-21-lgbti-kisi-diyarbakir-siddetle-mucadele-agi-na-basvurdu-1

bir-yilda-21-lgbti-kisi-diyarbakir-siddetle-mucadele-agi-na-basvurdu-2

bir-yilda-21-lgbti-kisi-diyarbakir-siddetle-mucadele-agi-na-basvurdu-3

bir-yilda-21-lgbti-kisi-diyarbakir-siddetle-mucadele-agi-na-basvurdu-4


Etiketler: insan hakları, kadın, nefret suçları
İstihdam