25/05/2022 | Yazar: Yıldız Tar

Kalp Çarpıntısı’nın Nick’i, Kit Connor: Bir hayranın benim çektiğim bir sahneyi ailelerine açılmak için kullandığını ilk duyduğumda çok duygulandım.

“Biseksüelliğin ana akım medyada yer alması önemli bulduğum bir şey” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Netflix’in büyük beğeni kazanan dizisi Heartstopper’ın (Kalp Çarpıntısı) etkileri sürüyor. İkinci ve üçüncü sezonlar için onay alan dizinin genç oyuncuları Kit Connor (Nick) ve Joe Locke (Charlie), dizi hakkında Huffington Post’a konuştu.

Connor, karakteri Nick’te kendisini en çok heyecanlandıran şeyin ana akım medyada biseksüelliğin temsil edilmesi olduğunu söyledi:

“Biseksüellik ana akım medyada çok sık gündeme gelen bir şey değil. O yüzden bence dizimizde onun cinselliğini keşfetmesi açısından derinlemesine bir yaklaşım izliyoruz. Hetero olduğunu düşünmekten belki de gey olduğunu düşünmeye gidiyor. Sonra belki biseksüel olduğu sonucuna varır. Bu, ana akım medyada yer alması açısından gerçekten ilginç ve önemli bulduğum bir şey.”

Dizinin izleyicideki etkisinin ise duygulandırıcı olduğunu söyleyen Connor, “Biz kendimiz de genciz ve bir insanın hayatı, güveni ve öz sevgisi üzerinde bu etkiye sahip olabilmek çok güçlü bir şey. Bir hayranın benim çektiğim bir sahneyi ailelerine açılmak için kullandığını ilk duyduğumda çok duygulandım” dedi.

Locke ise, Charlie karakterinin yetişme çağındaki birçok genç için özdeşlik kurabilecekleri bir karakter olduğunu söyledi. “İlk oyunculuk işim için bu hikayeyi anlatabilmek benim için harika” diyen Connor, dizinin etkisine dair soruyu ise şöyle yanıtladı:

“Bu kadar çok insan için çok şey ifade eden bir dizi yaratabilmek bir onurdur. Ben büyürken, “Heartstopper” dizisi olsaydı çok daha normal hissederdim. Dolayısıyla, gelecek nesildeki genç insanlara da bunu sağlayabileceğimizi umuyorum. Hepsi sevgiyi ve mutluluğu hak ediyor.”


Etiketler: medya, kültür sanat, dünyadan
İstihdam