15/03/2021 | Yazar: Kaos GL

Bitopya, Biseksüel Sağlık Farkındalık Ayı kapsamında bi+'lar için “Yardım ve Destek İsteme” kapsamında içerikler yayımladı.

Bitopya’dan “yardım ve destek isteme” içerikleri Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Bi+seksüel dijital aktivizm alanı Bitopya, Biseksüel Sağlık Farkındalık Ayı kapsamında bi+'ların “Yardım ve Destek İsteme”si üzerine Bisexual Resource Center metinlerinden yola çıkarak, “Türkiye'den bilgiler” ve “Öz bakım önerileri” başlıklarında içerik yayımladı.

Bi+’ların sağlık hakkı kapsamında destek mekanizmalarına da yer veren Bitopya içeriklerini şöyle duyurdu:

“Bi+ 'lar LGBTİ+ topluluğunun çoğunluğunu oluşturuyor, eşcinsel ve heteroseksüellere göre önemli ölçüde, daha yüksek oranda fiziksel, cinsel, toplumsal ve duygusal şiddet deneyimleri yaşıyor. Hem bu sebeple hem de bununla birlikte daha fazla fiziksel, zihinsel ve sosyal sağlık sorunları yaşıyorlar. Beyaz olmayan ve trans bi+'lar için durum daha katmanlı bir hal alıyor.

“Çeşitli bi+'lardan oluşan bi+ topluluğunun kendine has ihtiyaçları karşılandığında ve beyaz olmayan, trans ve sakat bi+'ların maruz bırakıldığı ayrımcılık biçimleri sona erdirildiğinde "eşitlik" sağlanacak.

“’Eşitlik’ çeşitli bi+'lara has toplumsal, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını tanımak ve bu ihtiyaçları karşılamak için kaynak sağlayıp destek vermek anlamına geliyor. Birden fazla kimliğinden ötürü ötekileştirilen insanların seslerini merkeze almak anlamına geliyor. Bi+ topluluğunun ihtiyaçlarını merkeze alırken medya, sağlık hizmeti, araştırma ve eğitim alanındaki bi+ düşmanlığıyla mücadele edebilir ve bi+'ların fiziksel, cinsel, zihinsel, duygusal ve ruhsal sağlık koşullarının iyileşmesini sağlayabiliriz.”

Görsel ve metinlere buradan ulaşabilirsiniz.

 


Etiketler: insan hakları, sağlık, sağlık hakkı
İstihdam