02/11/2023 | Yazar: Kaos GL

HDP eski milletvekili Hüda Kaya tutuklandı. İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası, tutuklama kararına tepki gösterdi.

“Bizi, mücadelemizi bir an bile yalnız bırakmayan Hüda Kaya’nın yanındayız” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski İstanbul Milletvekili Hüda Kaya dün (1 Kasım) tutuklandı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturmada İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla İstanbul Havalimanı’nda gözaltına alınan Kaya, tutuklandı.

Hüda Kaya hakkında tutuklama kararını Ankara 4. Sulh Ceza Hakimliği verdi. Kaya hakkındaki soruşturmanın Kobani davası kapsamında açıldığı belirtiliyor.

Kaya hakkında tutuklama kararı, Kobani’nin IŞİD’ten özgürleşmesini hatırlamak için ilan edilen Dünya Kobani Günü’nde geldi.

Kaya, tutuklama kararının ardından ilk açıklamasında “Yüreğim her zaman barışla, umutla, sizinle. En büyük ibadet, hakkı müdafaa etmektir” dedi.

TIKLAYIN - Hüda Kaya gökkuşağıyla TBMM’de

Milletvekili olduğu dönemde Meclis’te ve sokakta LGBTİ+ haklarını savunan az sayıdaki isimden biri olan Kaya’ya, İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası’ndan destek geldi.

Onur Haftası Komitesi, Kaya’nın 29. İstanbul LGBTİ+ Onur Yürüyüşü ve Ankara Onur Yürüyüşü’ne polis saldırılarının ardından LGBTİ+’lara nefreti protesto etmek için giydiği gökkuşağı elbisesiyle fotoğrafını paylaşarak, “Bizi, mücadelemizi bir an bile yalnız bırakmayan Hüda Kaya’nın yanındayız” dedi.

TIKLAYIN - “Diyanet kendi düşüncesini söyleyebiliyorsa barolar da söyleme hakkına sahiptir”


Etiketler: insan hakları, siyaset
İstihdam