14/01/2012 | Yazar: Kaos GL

Deniz’in yolunda yürüyenlerin söylemesi gereken ‘Bir şarkı da Cumartesi Anneleri için söyle Bülent Abla, bir şarkı da Barış Anneleri için, Uludere’de katledilenler için!’ olmalıdır.

Bizim İçin de Söyle Bülent Abla! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Deniz’in yolunda yürüyenlerin söylemesi gereken “Bir şarkı da Cumartesi Anneleri için söyle Bülent Abla, bir şarkı da Barış Anneleri için, Uludere’de katledilenler için!” olmalıdır.
 
Tekirdağ 1 No’lu F Tipi Cezaevi’nde Tutuklu Tuncay Yılmaz yazdı
 
Son açıklamalarıyla bir kez daha gönlümüzdeki yerini sağlamlaştırdı Bülent Ersoy. Şovenist histerinin, ırkçı hamasetin prim yaptığı zamanlarda “oğlum olsa askere göndermezdim” demişti daha önce. Kendince, savaş güzellemelerine, militarizme karşı bir tavır almıştı. Ve hatırlarsanız bu sözlerinden dolayı hakkında “halkı askerlikten soğutmak” gerekçesiyle dava açılmıştı. Bülent Ersoy sözünün arkasında durarak dava sürecinde de geri adım atmamış ve bu tutumuyla da gönlümüze yer etmişti.
 
Şimdi bir kez daha araladı gönül kapımızı. Kendini bir kez daha hatırlattı bizlere. “Deniz Gezmiş büyük adamdı. Ben ona şarkılar söylerdim, o da bana gazoz ısmarlardı.” derken Deniz Gezmiş’ten saygı ve sevgiyle bahsederek bir kez daha göz kırptı bu memleketin vicdanlı insanlarına.
 
Belki kimileri “Ne olmuş ki öyle söylemişse. Deniz Gezmiş’e şimdi sahip çıkmak kolay!” deme gafletine düşebilir. Kazın ayağı hiç de öyle değil. Halen Ağır Ceza Mahkemelerinde Deniz Gezmiş anmalarına katılmaktan yargılanan ve hatta F Tipi Cezaevlerinde tutuklu bulunan genç devrimciler var.
 
Bülent Ersoy, Deniz Gezmiş’e muhabbetini ifade ederken elbette meselenin bu yönlerini düşünmemiştir. O vicdanının sesini kelimelere dökmüş sadece. Eğer işgüzar bir Özel Yetkili Savcı durumdan vazife çıkartacak olsa, TMK’ya dayanarak “suç ve suçluyu övmekten” hatta biraz zorlayıp “örgüt üyesi olmamakla birlikte örgüt propagandası yapmaktan” soruşturma başlatıp dava açılabilir. Önceki pratiğine bakarak böyle bir durumda Ersoy’un sözünün arkasında duracağını düşünmek abartılı olmasa gerek.
 
Bülent Ersoy’un bu açıklamasının ardından, Deniz Gezmiş ile yaşını başını, huyunu suyunu karşılaştırmak abesle iştigaldir. Velev ki hiç karşılaşmamış olsunlar. Bülent Ersoy içinden gelerek Deniz’e şarkı söylemiş, daha ne!
Deniz’in yolunda yürüyenlerin söylemesi gereken “bir şarkı da Cumartesi Anneleri için söyle Bülent Abla, bir şarkı da Barış Anneleri için, Uludere’de katledilenler için!” olmalıdır.
 
Ben kendi adıma bütün içtenliğimle sesleniyorum Bülent Ersoy’a: Bir şarkı da bizim için söyle, tutuklu devrimciler için! Sarı, turuncu renkte tüm gazozlar feda olsun sana! 

Etiketler: yaşam
İstihdam