04/06/2020 | Yazar: Yıldız Tar

Peppermint ve Bob the Drag Queen #BlackLivesMatter demenin önemini, ırkçılığa karşı mücadeleyi ve dayanışmayı anlatıyor.

#BlackLivesMatter demek neden önemli? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Drag queenler Peppermint ve Bob the Drag Queen, son videolarında siyahlara dönük polis şiddeti, cinayetler ve ırkçılığa karşı #BlackLivesMatter demenin ve protestolara destek olmanın neden önemli olduğunu anlattı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) George Floyd’un polis tarafından öldürülmesinin ardından başlayan protestolar dünya geneline yayıldı. Irkçılığa ve şiddete karşı sokağa çıkanlar “Black Lives Matter / Siyahların Hayatı Değerlidir” hareketine katılmaya çağırıyor.

Çok sayıda LGBTİ+ örgütü ve aktivistinin de destek verdiği, içinde yer aldığı protestolara ilişkin Rupaul’s Drag Race yıldızları Peppermint ve Bob the Drag Queen bir video çekti.

Daha önce de çektikleri videolarla LGBTİ+ toplumu ve drag queenler arasındaki ırkçılığa dikkat çeken sanatçılar 30 Mayıs’ta Youtube’ta yayınlanan videoda #BlackLivesMatter demenin neden önemli olduğunu ve protestoları konuştu.

Konuşma sırasında Bob, Drag Race yarışmacılarının bazılarının #BlackLivesMatter tweet’i atmaktan dahi “kitlelerinin kendilerinden uzaklaşması” gerekçesiyle imtina ettiklerini söyledi. Bir yarışmacının şovlarının “iptal edilmesi” riskinden bahsettiğini hatırlatan Bob şöyle dedi:

“Sizin gelişmeniz, kendi sesinizi bulmanız, bir şiir yazmanız ya da fotoğraflar çekmeniz için vaktimiz yok. Sen iptal edilmedin. Kim iptal edildi biliyor musun? George Floyd iptal edildi ve asla geri gelmeyecek. İptal edilmek budur!”

Peppermint ise konu hakkında hiçbir şey söylememenin derin bir ayrıcalıktan geldiğini söyleyerek, “Tepkilerin ne olacağından korkmak çok insani bir şey. ‘Black Lives Matter’ demekten korkmak sizin öldürülen insanlar hakkında konuşmak zorunda kalmadan yaşamınızı sürdürebileceğinizi, para kazanabileceğinizi gösteren bir şey. Bu da konuşmak istediğiniz türden bir ayrıcalığın ta kendisi.”

İngilizce yayının tamamını aşağıdan izleyebilirsiniz.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, kültür sanat, yaşam, dünyadan
İstihdam