05/01/2021 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi’ne kayyum rektör atanmasını protesto eden 16 öğrenci gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında LGBTİ+ aktivistleri Kadınların Kurtuluşu’ndan Yıldız İdil Şen ve Kızıl Okyanus’tan Havin de yer alıyor.

Boğaziçi’nde rektörü protesto eden öğrencilere ev baskını Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

2015'te AKP'den milletvekili aday adayı olan Prof. Dr. Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi'nin rektörlüğüne atanmasını dün düzenlenen eylemde protesto eden farklı üniversitelerden 16 öğrenci bu sabah gözaltına alındı.

Boğaziçi Dayanışması, sosyal medya hesabından 16 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Anadolu Ajansı ise dün Bulu'nun okula atanmasını protesto eden 28 kişi hakkında gözaltı kararı verildiğini yazdı.

"2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" ve "görevli memura mukavemet" suçlarını işledikleri iddiasıyla haklarında gözaltı kararı verilen öğrencilerden 16'sı gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise, kentte 13 ilçede 24 adrese yönelik yapılan eş zamanlı operasyon düzenlendiği ve gözaltına alınan öğrencilerin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

Gözaltına alınan öğrenciler arasında LGBTİ+ aktivistleri Yıldız İdil Şen ve Havin de yer alıyor. Kadınların Kurtuluşu, aktivistlerin gözaltına alındığını şöyle duyurdu:

“Kadınların Kurtuluşu üyesi, LGBTİ+ aktivisti arkadaşımız Yıldız İdil Şen ve LGBTİ+ aktivisti Havin dün Boğaziçi Üniversitesi önündeki protestolara katıldıkları gerekçesiyle, bugün sabaha karşı kaldıkları evden gözaltına alınmıştır.”

Kızıl Okyanus LGBTİ+ ise gözaltına ilişkin şöyle dedi:

“Dün Boğaziçi Üniversitesinde kayyım rektöre karşı protestolara katılan üyemiz Havin, LGBTİ+ aktivisti Yıldız ve çok sayıda arkadaşımız sabaha karşı hukuksuzca gözaltına alındı.

“Bizler eşit, BOÜ özgür olacak  ve sizler de gideceksiniz!

“GÖZALTILAR DERHAL SERBEST BIRAKILSIN!”

Yıldız İdil Şen ve Havin, eylemin ardından sosyal medyada fotoğrafları üzerinden yoğun nefret söylemine maruz bırakılmıştı.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam