11/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetimi, öğretim görevlisi Can Candan’ın görevine; rektörlüğün uzaklaştırma kararını durduran mahkeme kararına rağmen ikinci defa son verdi!

Boğaziçi Üniversitesi atanmış rektörü, hukuk dinlemiyor! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi rektörlük görevini vekâleten yürüten Naci İnci, Batı Dilleri ve Edebiyatları Bölümü öğretim görevlisi Can Candan’ın üniversitedeki görevine ikinci defa son verdi.

Öğretim görevlisi ve belgesel sinemacı Can Candan’ın görevden uzaklaştırılması, önceki uzaklaştırılma kararını durduran mahkeme kararına rağmen tebliğ edildi. Candan, Türkiye'deki LGBTİ+ yakın ve ailelerinin deneyim aktarımlarının anlatıldığı belgesel film Benim Çocuğum filminin de yönetmeni.

Boğaziçi Üniversitesi atanmış yönetimi, Candan'a görev süresinin uzatılmadığını 9 Ağustos Salı günü yazılı olarak tebliğ etti. Tebligatı almaya meslektaşları ile birlikte giden Candan, sosyal medya hesabından haklarının yasal olarak takipçisi olacağını şöyle duyurdu:


Mahkeme kararına rağmen!

Temmuz 2021’de okuldan uzaklaştırılan Candan, 13 Ağustos 2021’de kararı yargıya taşıdı. Daha önce de hakkında verilen karar tedbiren durdurulan ve görevine yeniden atanan Candan için mahkeme yine iade kararı verdi ve bu defa tazminat ödenmesine hükmetti.

Naci İnci, öğrencilerinin ve akademisyenlerin okulda davul zurnayla karşıladığı Can Candan'ın görevine, mahkeme kararına rağmen yine son verdi.


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam