17/11/2020 | Yazar: Ezgi Karadayı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü “Hukuk ve Medyada Nefret Söylemi” paneli düzenliyor.

Boğaziçi Üniversitesi’nde 20 Kasım etkinliği Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi Kadın Araştırmaları Kulübü (BÜKAK) ve Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü (BÜLGBTİ+) 20 Kasım Nefret Suçu Mağduru Transları Anma Günü kapsamında “Trans Mücadeleler: Hukuk ve Medyada Nefret Söylemi” isimli bir etkinlik düzenleyecek.

20 Kasım Cuma günü saat 16:00’da Zoom platformu üzerinden gerçekleşecek etkinlikte, Pembe Hayat LGBTİ+ Dayanışma Derneği’nden Efruz Kaya ve Kaos GL’den Yıldız Tar ile translara yönelik nefret söylemlerinin ve nefret suçunun hukuk ve medyada nasıl yer bulduğu konuşulacak.

Efruz Kaya ile nefret suçlarının Türk Ceza Kanunu’nda ve uluslararası hukukta nasıl yer aldığı, yargı süreçlerinin nasıl yürütüldüğü, ifade özgürlüğü ve nefret söyleminin sınırlarının nasıl belirlenebileceği tartışılırken; Yıldız Tar ile medyada ayrımcılık ve nefret söyleminin yer alma biçimleri, kurulan haber dilinin homofobiyi, transfobiyi ve cinsiyetçiliği nasıl yeniden ürettiği konuşulacak.

Bu nefret söylemlerine karşı nasıl mücadele edilebileceği ve özellikle de pandemi döneminde değişen mücadele pratikleri üzerine bir söyleşi gerçekleştirilecek. Zoom linki için kulüplerin (BÜKAK / BULGBTİ+) sosyal medya hesaplarını takip edebilirsiniz.


Etiketler: yaşam
nefret