22/05/2015 | Yazar: Mustafa H.

Konak Belediyesi, 14. Alsancak Şenliği kapsamında ‘Nefret Cinayetlerine Dur De!’ sloganı ile Bornova Sokakta duvarları boyadı.

Bornova Sokak duvarları nefret cinayetlerine karşı boyandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Konak Belediyesi, 14. Alsancak Şenliği kapsamında “Nefret Cinayetlerine Dur De!” sloganı ile Bornova Sokak’taki duvarları boyadı.
 
 
Konak Belediyesi, nefret cinayetlerine, transfobiye, homofobiye dur demek için; Bornova Sokağında duvar boyuyoruz’ çağrısı ile bugün saat 16 da İzmir’deki pek çok yerel örgütlenmeden katılan katılımcılarla beraber Bornova Sokağı’nı renklendirdi.
   
Konak Belediyesinden kaosGL.org’a konuşan Orçun Masatçı: “Konak Belediye Başkanı Sema Pektaş seçildiği dönemden bu yana halkların tamamına eşit mesafede yaklaşmaya kolektif bir bilinç ortak bir akılla meseleyi özellikle yönetimi sürdürmeyi planlıyor. Biz LGBTİ’lerin yoğunlukla Konak sınırları içinde bulunduğunun farkındayız. Onlar da her vatandaş gibi eşit haklara sahipler. Homofobi ve transfobiyi yenmek için, nefret cinayetlerine karşı tepki göstermek için LGBTİ’lerle birlikte onların yoğun yaşadığı Bornova Sokak’ta ’Nefret Cinayetlerine Dur De” diye duvar boyaması yapalım istedik. LGBTİ örgütleriyle birlikte hareket ediyoruz. Bu anlamda Konak Kent Konseyi’nde yerel örgütlenmelerle birlikte bir çalışma grubu kuruldu. Gelecekte yerel yönetim olarak daha çok beraber çalışmayı planlıyoruz. Bu duvarında olumlu bir şeye vesile olmasını ümit ediyorum.”  ifadelerini kullandı.
 
Etkinliğe Liseli LGBTİ adına katılan Betül Çağlar ise “Bizler liseli LGBTİ’leriz. Hayatın her alanında karşılaştığımız ayrımcılığın beslendiği yerden homofobinin, transfobinin aşılandığı yerden okullardan sesleniyoruz. Aileden, sokaktan başlayıp okulda devam eden eğitim hayatımızı gasp eden homofobiye, bifobiye ve transfobiye karşı olma, birlik olma, ses çıkarma kararı aldık. Bu etkinliğe katılarak kendimizi belli etme, onların yanında olduğumuzu ve onlarında bizim yanımızda olmasını istediğimiz için bu etkinliğe katılma gereği duyduk. Koridorlar gökkuşağı olana kadar, kitaplardan renklerimiz saçılana kadar, eşit koşullarda parasız anadilde eğitim hakkımızı alıncaya kadar mücadelemiz devam sürecek. Buradayız, alışın, gitmiyoruz” şeklinde mücadele amaçlarını ve neden burada olduklarını dile getirdi.
 
    
Etkinlikte ellerine sprey boyalarını alan gençler duvarlara çeşitli sloganlar yazarak keyifli dakikalar geçirdi.En çok dikkat çeken yazılama ise ’KOLİ DE YAPARIM DEVRİM DE!’ oldu.Katılımcıların ellerindeki boyalarla duvarlara el izi yapmasıyla etkinlik son buldu. 

Etiketler: yaşam
İstihdam