20/10/2015 | Yazar: Yıldız Tar

Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’nin lansmanı 22 Ekim’de yapılacak. Gecede Boysan Yakar da anılacak.

Boysan’ın hayali gerçek oldu: Şişli’de Eşitlik Birimi! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Şişli Belediyesi Toplumsal Eşitlik Birimi’nin lansmanı 22 Ekim’de yapılacak. Gecede Boysan Yakar da anılacak.

Şişli Belediyesi’nde Toplumsal Eşitlik Birimi kuruldu. Boysan Yakar’ın Belediye Başkan Danışmanı olduğu süreçte başlattığı çalışmalar meyvesini verdi ve birim çalışmaya başladı.

Eşitlik Birimi’nin kuruluşu 22 Ekim Perşembe günü belediyenin yeni hizmet binasında saat 19.30’da başlayacak lansman ile duyurulacak. Gecede, trafik kazasında yaşamını yitiren Boysan Yakar da anılacak.

“Daha eşit bir dünya için başka bir siyaset”

Toplumsal Eşitlik Birimi’nde çalışmaya başlayan Lambdaistanbul LGBTİ aktivisti Elif Avcı birimin kuruluş sürecini KaosGL.org’a şöyle anlattı:

“Yerel seçimler sonrası LGBTİ Dostu Belediyecilik Protokolünü imzalayan belediyeler ile verdikleri sözleri tutmaları adına çeşitli görüşmelere başlandı. Bu süreçte stratejik plan yazım sürecinde Şişli Belediyesi ile LGBTİ dernekleri olarak görüşmüş ve stratejik planda yer almasını istediğimiz taleplerimizi iletmiştik. Eşitlik Birimleri o talepler arasında yer alıyordu. Daha sonra Şişli Belediyesi'nde başkan danışmanı olarak işe başlayan Boysan Yakar bu taleplerin takipçisi oldu ve onun bir buçuk yıl süren zorlu mücadelesi sonunda belediye bünyesinde bir eşitlik birimi kuruldu.

“Bu birimin LGBTİ, engelli, yaşlı, azınlık, mülteci, çocuk, genç ve kadın alanlarında eşitlikçi ve katılımcı politikalar geliştirmesi planlanıyor. Boysan uğruna bu kadar mücadele ettiği birimin açılışını göremedi. Bu nedenle bu birim beni ne kadar heyecanlandırsa da aynı zamanda hüzünlendiriyor da. Boysan’ın eksikliğini her gün hissettiğimiz bir yerde çalışıyoruz. Diğer yandan da en başta onun emeklerini boşuna çıkarmamak adına başarısız olma şansımız yok. Onun verdiği ilhamla daha eşit bir dünya için başka bir siyaseti mümkün kılmaya çalışacağız.”


Etiketler: yaşam, siyaset
İstihdam