25/02/2023 | Yazar: Kaos GL

Sportif Lezbon, Football v Homophobia ödüllerinde uluslarası kategoride birincilik ödülüne layık görüldü. Takım, ödülü depremde hayatını kaybedenlere adadı.

“Bu ödülü depremde hayatını kaybedenlere adıyoruz” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsiyetçiliğe, erkek egemenliğine, heteroseksizme, homofobiye, transfobiye, ırkçılığa, militarizme, baskı ve yasaklara karşı yedi yıl önce Ankara’da kurulan Sportif Lezbon, LGBTİ+’ların futbola dahiliyetinde fark yaratan topluluk, takım, birey ve organizasyonların ödüllendirildiği Football v Homophobia ödüllerinde uluslarası kategoride birincilik ödülüne layık görüldü.

Takım, ödülü “Bu zor günlerin ortasında usulca ilk ödülümüzü aldık” diyerek duyurdu ve depremde hayatını kaybedenlere adadı.

“Topluluk olarak hareket etmenin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha anlıyoruz”

Sportif Lezbon geçtiğimiz günlerde, topluluk olarak hareket etmenin öneminin altını çizerek bir arada olmanın gücünü hatırlatarak farklı odaklarda çalışan hak temelli organizasyon ve topluluklarla dayanışmaya devam edeceğini duyurmuştu:

“Deprem haberini aldığımız andan bugüne topluluk olmanın, topluluk olarak hareket etmenin ne kadar önemli ve gerekli olduğunu bir kez daha anlıyoruz. Bu bizi hem daha dirençli kılıyor hem de dayanışmamızın etki alanını genişletiyor.

Bu paylaşımla, Sportif Lezbon topluluğu olarak bir arada olmanın gücünü hatırlamak ve hatırlatmak ve farklı odaklarda çalışan özellikle hak temelli organizasyon ve topluluklarla dayanıştığımızı ve dayanışmaya devam edeceğimizi paylaşmak istedik.”

Sportif Lezbon’un depremin ardından yaptıklarına buradan bakabilirsiniz.


Etiketler: yaşam, spor, dünyadan
nefret