23/10/2015 | Yazar: Kaos GL

Homofobi ve transfobi karşıtı vegan ve vejetaryenler 25 Ekim’de Kaos Kültür Merkezinde buluşup sömürüsüz süt yapacak.

Bu pazar vegan süt atölyesinde buluşuyoruz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Homofobi ve transfobi karşıtı vegan ve vejetaryenler 25 Ekim’de Kaos Kültür Merkezinde buluşup sömürüsüz süt yapacak.



Yeni dönemin ilk vegan & vejetaryen buluşması 25 Ekim Pazar günü saat 14.00’de herkese açık gerçekleşecek. Vegan ve vejetaryenler olarak atölyeye sömürüsüz süt yapmayı öğrenerek başlayacak. Atölye katılımcılarını “İneğin sütü buzağıya, biz kendi sömürüsüz sütümüzü yapabiliriz! Belki gelirken hindistan cevizi tozu getirirsiniz, markette satılanlardan hani… Blender bizden!” sloganı ile çağırıyor.

Hindistan cevizi sütü ve badem sütü yapmayı deneyimledikten sonra vegan-vejetaryen gündelik yaşam, hayvan özgürlüğü, ekoloji ve bu konularda yürütülen güncel çalışmalar, son dönemde yemekhanelerinde kazanılan vegan menülerin süreci paylaşılacak. “Bizim okulumuzda/işyerimizde vejetaryen menü BİLE yok” diye düşünüp umutsuzluğa düşmeyin! Yolları ve yöntemleri hep birlikte tartışacağız.”

Deneyim paylaşımları yaptıktan sonra bu sene Ankara’daki etkinlik planı konuşulacak. Vegan pizzalı sinema günleri, veganburger partileri, Seğmenler’de vegan piknikler… Ve daha nice sömürüsüz etkinlikleri gelin hep birlikte planlayalım!


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam