29/05/2007 | Yazar: Ozan Gezmiş

‘Bizler Eskişehir'li ya da Eskişehir'de okuyan gerek eşcinsel gerek karşıcinsel bireyler olarak artık 3 maymunu oynamak istemiyoruz! Göreceğiz! Duyacağız!

‘Bizler Eskişehir'li ya da Eskişehir'de okuyan gerek eşcinsel gerek karşıcinsel bireyler olarak artık 3 maymunu oynamak istemiyoruz! Göreceğiz! Duyacağız! Konuşacağız!’ MorEl, Anadolu Üniversitesi’ndeki internet erişiminde eşcinsellikle ilgili terimlerin sansürlenmesine karşı bir kampanya başlattı.

MorEl Eskişehir Lezbiyen, Gey, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Oluşumu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nin fakülte ve bölümlerindeki bilgisayarlarda bir süredir ‘gey’, ‘gay’, ‘lezbiyen’, ‘biseksüel’, ‘travesti’ ve ‘transeksüel’ kelimelerini aramak ya da bu kelimeleri içeren her türlü siteye erişimin engellenmesi üzerinde bir kampanya başlattı.

MorEl’in yaptığı açıklamaya göre, üniversite içindeki bilgisayarlarda eşcinsellikle ilgili terimler arandığında "''Gay, Lesbian, Bisexual Interest''" ("''Gey, Lezbiyen, Biseksüel İlgi''") ya da "''Adult Content''" ("''Yetişkin İçerik''") uyarısıyla ve hemen ardından "''Bu Siteye Erişim Engellenmiştir''" ibaresiyle karşılaşılıyor.

Göreceğiz! Duyacağız! Konuşacağız!

Bu sansür üzerine Mor El bir açıklama yayınladı:

‘Eşcinsellerin kendilerini gerçekleştirmelerinin toplumsal bütün yollarının kapatıldığı bir ortamda, eşcinsel bireylerin birbiri ile iletişim kurmasının önemli araçlarından biri de internet üzerinden iletişim kurma ve haber almadır. İnternet olanağının bizzat varoluşu tanımlayan "lezbiyen, gey, biseksüel, travesti, transseksüel" kavramlarının sansürlenmesi ile ortadan kaldırılmaya çalışılması, eşcinsellere yönelik ayrımcılığın açık bir göstergesidir. Bu şekilde eşcinsel bireylerin ifade özgürlükleri, haber alma özgürlükleri, iletişim özgürlükleri ihlal edilmektedir ve bu durum sırf eşcinsel oldukları için maruz kaldıkları bir durumdur. Anılan özgürlüklerin ihlali bu anlamda anayasanın 10. maddesinde düzenlenen eşitlik ilkesi ile Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 14. maddesinin de aynı zamanda ihlalini teşkil ederek ulusal ve uluslararası hukuka açıkça aykırılık teşkil etmektedir.’

‘Amacı düşünen, araştıran, sorgulayan bireyler yetiştirmek olan üniversiteler doğru bilgiye erişimi sözde "''ilgi''" ya da "''yetişkin içerik''" bahanesiyle kısıtlıyor, ENGELLİYOR! Bizler Eskişehir'li ya da Eskişehir'de okuyan gerek eşcinsel gerek karşıcinsel bireyler olarak artık 3 maymunu oynamak istemiyoruz! Göreceğiz! Duyacağız! Konuşacağız!

Mor El, ‘düşünce ve haber alma özgürlüğü önüne çekilen bu seti protesto ediyoruz’ diyerek bir kampanya başlattı ve destekçilerden link’teki kişisel dilekçe örneğini Anadolu Üniversitesi'ne göndermelerini istiyor.

Dilekçe örneği için link’e tıklayınız.

Dilekçenizi gönderebileceğiniz adresler ise şöyle:

E-posta: aubhim@anadolu.edu.tr

Adres: Anadolu Üniversitesi Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Yunusemre Kampusü 26470 Eskişehir

*Muhabirimizin diğer haberleri

[[Eskişehir'de "Yürüyoruz’]]

[[Eskişehir'de bir ilk!]]

[[Yerelden zafere ilk adım!]]









Etiketler: yaşam
nefret