20/04/2017 | Yazar: Kaos GL

Flamingoları, kaktüsleri, ananasları ve kalpleri unutun: 2017 yazına gökkuşağı desenleri damga vuracak!

Bu yazı ele geçirecek desen: Gökkuşağı! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Flamingoları, kaktüsleri, ananasları ve kalpleri unutun: 2017 yazına gökkuşağı desenleri damga vuracak!

Son bir yılın giyim sektörünü ele geçiren desenlerin hepimiz az çok farkındayız. Ucuzundan pahalısına, tuniğinden kısa kesimine tüm sektörü ele geçiren flamingolar, kaktüsler, ananaslar ve kalpli emojiler yerini bu yaz gökkuşağına bırakacağına benziyor.

Daha öncesi gökkuşağı desenleri her ne kadar yadsınamayacak olsa da, 2010 sonrası gerçek bir ivmeden söz etmek mümkün. Tabii bu ivme birden var olmadı.

2010 yılıyla birlikte büyük bir tetikleyici hâline gelen sebeplerden biri olarak Tumblr’ı sayabiliriz. Tumblr neredeyse 2014 sonuna kadar kendi sektörüyle birlikte gençlik alanında çalışan sektörleri büyük bir oranla etkiledi ve güdüledi. Moda da bundan nasibini aldı ve özellikle 2010 sonrası desenlerde eskiye oranla gökkuşağı daha belirgin ve kendi olarak yer aldı.

Peki bu ne demek? Bu tam olarak şu demek aslında: Bir gün bebeklik tulumlarınızdan ya da çocukluk tişörtlerinizden biriyle çekilmiş bir fotoğrafı incelerken bir de bakıyorsunuz gökkuşaklı bir sürü kıyafetiniz varmış.  Ama her ne hikmetse o gökkuşağında ya turuncu eksikmiş ya mavi yokmuş ya da sadece üç renkli bir gökkuşağı varmış. 2010 yılıyla birlikte gelen etkilenme biraz bunu değiştirdi. Bariz bizim “AY BU BİZİM BAYRAK DEĞİL Mİ” diyebileceğimiz kıyafetler çoğaldı.

Özellikle 2013 sonrası patlayan WhatsApp ile birlikte de emojiler büyük rağbet gördü. Her ne kadar yüz emojileriyle başlasa da şimdilerde biraz sönümlenen bu furya gökkuşağı emoji desenleriyle devam edeceğe benziyor.

Kaktüslerden, ananaslardan, flamingolardan ve içinden ok geçen kalplerden vazgeçmek kolay olmayacak olsa da bu yaza önce büyük markalara daha sonra tabii ki sabahın erken saatinde “bol çeşit olur kız, kalk gidelim” diyeceğimiz pazartesi pazarlarına gökkuşağı desenleri damga vuracak gibi! 

Bu içerik Lauren Cochrane'in yazısından derlenmiştir.


Etiketler: yaşam, moda
İstihdam