03/08/2006 | Yazar: Kaos GL

Bu Yıl Queeruption Tel-Aviv’de Düzenleniyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Her yıl dünyanın farklı bir şehrinde düzenlenen Queeruption buluşmalarının dokuzuncusu bu yıl 3-13 Ağustos tarihleri arasında Tel-Aviv’de düzenlenecek. 1998 yılında, dayatılan gey yaşam tarzına ve etkinliklerine karşı bir alternatif olarak ilk kez Londra’da düzenlenen Queeruption, devam eden yıllarda radikal eşcinsel kişi ve gruplarında birleştiği bir ağ halini aldı.

KAOS GL

İlk Queeruption buluşması 1998 yılında Londra’da, ardından sırasıyla NewYork, San Francisco, Londra, Berlin, Hollanda, Sidney ve Barcelona’da düzenlendi. Buluşmalarda, eşcinsellerin bilgi ve örgütsel tecrübe paylaşımında bulunabilecekleri, ilham kaynağı olabilecekleri ve ilham alabilecekleri, kendilerini ortaya koyabilecekleri, kendisini ve çevresini sorgulayabilecekleri ve DIY* fikir ve etiklerini paylaşabilecekleri bir platform yaratılması amaçlanıyor. Queeruption ağının amacı ise; buluşmaların dünü, bugünü ve yarını hakkında bilgi kaynağı olmak, radikal eşcinsel grup ve kişiler arasında iletişimi sağlamak, eşcinsel aktivistler arasında bilgi paylaşına zemin oluşturmak ve uluslararası olduğu kadar yerel olarak da organize olmak isteyenler için organizasyon araç ve esin kaynağı sağlamak.



Bu yılki buluşma organizasyonunu düzenleyenler, kendilerini küresel özgürlük, adalet ve hür irade mücadelesinin bir parçası olarak gördüklerini söylüyor ve devam ediyorlar: ‘Ağustos ayında Kudüs’te düzenlenecek Dünya Onur etkinliğine binlerce LGBT birey katılacak. Bu etkinlik aynı zamanda İsrail Hükümeti tarafından savaş suçlarını gökkuşağı bayrağının arkasına gizleyebilecekleri bir şans olarak da görülüyor. Dünya Onur Yürüyüşünün sloganı ‘Sınırsız Aşk’. Bizler sınırsız aşkın işgali, ırk ayrımını, sosyal adaletsizliği, ekolojik yıkımı reddetmesi gerektiğine inanıyoruz. Aynı zamanda birçok Filistinli dayanışma grubu Kudüs’te düzenlenecek Dünya Onur etkinliklerini boykot etme çağrısında bulundu. İsrail ve Filistine gelerek, farklılıklarımızı ve direnişimizi kutlayarak, dayanışmamızı bir adım atöye taşımanın önemli olduğunu düşünüyoruz. Bu aynı zamanda zengin batı dünyasının dışında düzenlenecek ilk Queeruption buluşması olacak.’

Konuyla ilgili ayrıntılı bilgiye Queeruption’ın sitesinden ulaşılabilir:
http://queeruption.org/

* DIY : İngilizcedeki ‘do it yourself (kendi işini görme)’ kelimelerinin başharflerinden oluşan DIY, ilk olarak İngiltere’deki amatörlere yönelik hırdavat dükyanlarına verilen bir isimdi. Bugün ise sağlıktan iç tasarıma, elektronikten basım-yayına kadar birçok alanda yer bulmakta. Punk ve tüketim toplumu karşıtı hareketlerle ilintili DIY etiği, kişinin sahip olmak istediği ya da ihtiyaç duyduğu şeyleri başkalarından talep etmesine karşı bir duruşu ve uzmanların uzmanlığını sorgulayan bir kavramı ifade ediyor.

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret