08/02/2013 | Yazar: Evren E. Çakmak

Kürk karşıtlarının eleştirilerine karşı "Allah insana faydası olsun diye yaratmış. Bunu giydim diye hayvan düşmanı değilim’ diyen Bülent Ersoy’a Hayvan Hakları Aktivistlerinin cevabı var.

Kürk karşıtlarının eleştirilerine karşı "Allah insana faydası olsun diye yaratmış. Bunu giydim diye hayvan düşmanı değilim” diyen Bülent Ersoy’a tepkiler artıyor.

Önceki gün Nişantaşı’da üzerinde Çinçilya kürkü ile röpörtaj veren Ersoy, Hayvan Hakları Savunucularına yüklendi.  “Bu kürk Türkiye’de bir tek bende var" diyen Ersoy “Allah ü Teala yarattıklarının içerisinde en çok insanoğlunu seviyor. İnsanoğluna faydası olsun diye etinden, sütünden, gücünden, tüyünden, derisinden istifa etsin diye yaratmış. Ben bunu giyiyorum diye hayvan sevmiyor değilim. Benim de iki köpeğim vardı, ama bunu giymekten kendimi alıkoyamıyorum. 

Geçen hafta Hayvan Hakları Savunucularına ağır ithamlar ile yüklenen Hülya Avşar’a da sahip çıkan Diva; “Hülya Hanım’ın kürk giymesi hayvan sevmediği anlamına gelmez. Şefkat dolu biridir. Bakmayın siz onun müdire hanım hallerine” dedi.

Peki Hayvan Hakları Savunucuları Bülent Ersoy’un açıklaması ile ilgili kaosgl.org’a ne söyledi?
 
Ankaralı Uygarlık Karşıtlarından Hamit Başgöl  “Türcülük ve Transfobi, Faşizmdir” derken ikisinin de aynı kökten beslendiğini hatırlattı. İnsan ve Doğa hakları savunucusu ve LGBT aktivisti  Belgin Çelik ise “ Bu söylediği önce bir insanlık suçu. Bu kadar hayvanlara tecavüz, hayvanlara şiddet vs olurken Hülya Avşar ve Bülent Ersoy’un bunları söylemesi insanlık dışıdır” dedi Kürk ticaretinin doğanın eşitlik ilkesinde ilerlemediğini söyleyen çelik. “On hayvan kesilir, bir hayvan giyer!” dedi.
 
Hacettepe Vegan İnisiyatifinden muhabirimiz Ecem Morkoyun “Hayvanları sevmeniz hayvanların ölümüne sebep oluyorsa bnun sevgi olmadığını düşünüyorum” diye belirtti. Köşe yazarımız Fazilet Veresiye Dargınayrılmayalım ise  Anadolu’da hizmet ettiği dönemlerden beri Bülent Ersoy’u çok sevdiğini söylerken ekledi “İstirham ederim yalnızca musiki icra etsin!”

 


Etiketler: yaşam, ekoloji
İstihdam