07/10/2020 | Yazar: Kaos GL

BÜLGBTİ+ çeviri dosyasına başladı. Dosyanın Uğur Yıldırım tarafından Türkçeye kazandırılan ilk metni ILGA-EUROPE’un “7 Açıdan COVID-19’un LGBTİ+’lar Üzerindeki Büyük Etkisi” metni oldu.

BÜLGBTİ+ çeviri dosyası ilk metin: “7 Açıdan COVID-19’un LGBTİ+’lar Üzerindeki Büyük Etkisi” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, COVID-19 salgınının LGBTİ+’lar üzerindeki etkilerini görünür kılmak adına çeviri dosyasına başladı. Dosyanın Uğur Yıldırım tarafından Türkçeye kazandırılan ilk metni ILGA-EUROPE’un “7 Açıdan COVID-19’un LGBTİ+’lar Açısından Büyük Etkisi” metni oldu. Metnin orijinal dilde yayınlanmış versiyonuna buradan ulaşabilirsiniz.

“7 Açıdan COVID-19’un LGBTİ+lar Üzerindeki Büyük Etkisi”

“Koronavirüs ne kadar ayrımcı olmasa da kırılgan grupları orantısız bir şekilde daha sert vurdu.” Bu sonuç, ILGA-Europe’un COVİD-19’un Avrupa ve Orta Asya’daki LGBTİ+’lar, LGBTİ+ organizasyonları ve toplulukları üzerine seri değerlendirme raporundandır. Bu blogda ILGA-Europe’un politika takımı COVİD-19’un spesifik olarak LGBTİ+’ları etkilediği hayatın 7 ana alanını paylaşacaktır.

COVİD-19 krizi sırasında düşmancıl bir aileyle karantinada kalan bir genç LGBTİ+ olduğunuzu hayal edin. Ya da gelirini ve kalacak yerini kaybetmiş bir seks işçisi olduğunuzu. HIV pozitif olduğunuzu ve HIV/AIDS merkezinin kapandığını düşünün. Bazı insanlar için bu tip deneyimler varsayımsal senaryolar değil, aksine, küresel sağlık krizi sırasında yaşanmış gerçekliklerdir.

COVİD-19 pandemisi herkes için zorlayıcı bir dönemdi. Ancak, sosyal mesafelenme ve diğer çoğu önleyici düzenlemeden olumsuz şekilde etkilenen, halihazırda kırılgan ve marjinalize edilmiş topluluklar için daha sorunlu oldu.

ILGA-Europe üyelerine yapılan anketlerden, direkt iletişimlerden, bölgedeki üyelerin ve organizasyonların kamu raporu ve webinarlarından alınan girdileri temele alarak politika takımımız, COVID-19’un Orta Asya ve Avrupa’daki LGBTİ+ları kayda değer şekilde etkilediği 7 alanı tanımladı.”

Çevirinin tamamını buradan okuyabilirsiniz.


Etiketler: dünyadan
İstihdam