02/02/2021 | Yazar: Kaos GL

Melih Bulu tarafından, uzun süredir bekleyen aday kulüp statüsü düşürülen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü: “Kulübü kapatmanız varoluşumuzu engelleyemez. Alışın burdayız, alışın hiçbir yere gitmiyoruz!”

BÜLGBTİ+: “Kulübü kapatmanız varoluşumuzu engelleyemez” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü, gece saatlerinde sosyal medyada dolaşan kararın tebligatla kesinleşmiş olduğunu duyurdu: Adaylık statüsü kaldırıldığı için artık resmi kulüp olmayan BÜLGBTİ+ “Kulübü kapatmanız varoluşumuzu engelleyemez. Alışın burdayız, alışın hiçbir yere gitmiyoruz. Bir kulüpte değil her kulüpteyiz” dedi.

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde hedef gösterme, soruşturma ve LGBTİ+’lara karşı nefret kampanyası

TIKLAYIN - Boğaziçi’nde polis saldırdı, yüzden fazla gözaltı: #AşağıBakmayacağız

TIKLAYIN - İstanbul Valiliği’nden ayrımcı Boğaziçi açıklaması

Ne olmuştu?

Melih Bulu’nun, Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapattığı dün gece saatlerinde açığa çıktı. Kulüp üyelerine bildirilmeyen 1 Şubat tarihli kararı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medyada paylaştı.

Melih Bulu imzalı karara göre, uzun süredir aday kulüp statüsünde bekletilen Boğaziçi Üniversitesi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nün adaylık statüsü düşürüldü. Buna gerekçe olarak ise kulübün düzenlemediği, açık çağrıyla gelen eserlerin yer aldığı sergi gösterildi. Kararda sergi kulüp tarafından düzenlenmiş gibi yansıtıldı.

TIKLAYIN - Melih Bulu, Boğaziçi LGBTİ+ Çalışmaları Kulübü’nü kapattı!


Etiketler: insan hakları, eğitim
İstihdam