04/03/2010 | Yazar: Kaos GL

Buluşuyoruz! 5.

Buluşuyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Buluşuyoruz!
5. Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma Başlıyor
 
Homofobi Karşıtı Buluşma’nın beşincisi başlıyor. 13 şehirde, Mart’tan Mayıs’a kampüs ve şehir etkinlikleri ile sürecek buluşmalar, “Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyüş” ile Ankara’da tamamlanacak
 
Cinsel Yönelim ve Cinsiyet Kimliği ayrımcılığına karşı mücadele yürüten Kaos GL, her yıl 17 Mayıs haftasında Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşmayı örgütlüyor. Homofobiyi ve LGBT’lerin sorunlarını tartışmak isteyen, eşcinsel ve heteroseksüel birlikte özgürleşmek isteyen herkes Buluşmalara katılabiliyor.
 
Uluslararası Homofobi Karşıtı Buluşma’nın ilki Mayıs 2006’da gerçekleşti ve ayrımcılığa karşı mücadelede örülen ağların sonucunda geçen yıl Ankara sınırlarını aşarak 5 şehre daha yayıldı. Mart’tan Mayıs’a kampüs ve şehir etkinlikleri ile gerçekleşecek Beşinci Buluşma ise Trabzon’dan başlıyor ve 13 şehre yayılıyor.
 
·         Homofobi Karşıtları Trabzon’da Buluşuyor!
·         Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi & Feminizm’den Queer Teoriye Anti-Homofobi
·         Judith Butler ile Queer Forum!
·         Çukurova’da Homofobi Karşıtı Buluşma!
·         Sınırlara Karşı Forum: “Milliyetçiliğin Kapadığı Kapılar Nelerin Üstünü Örter?”
·         Diyarbakır’da “Milliyetçilik, Nefret Salgını ve Homofobi” Tartışılıyor!
·         Anayasa Forumu
·         Ayrımcılığa Karşı Kamunun Görevleri ve Sorumluğu
·         Homofobi Medyada Farz Mıdır?
·         Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları
·         Arkadaş Z. Özger Buluşması
·         Lale Mansur’la 5. Kadın Kadına Öykü Yarışması
·         Sol ve Homofobi Forumu
·         Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz!
Homofobi Karşıtları Trabzon’da Buluşuyor!
 
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Kitap ve Sosyal Araştırmalar Kulübü’nün (KSAK) örgütlediği etkinlikler, 5-6 Mart tarihlerinde Trabzon Sanat Evi’nde yapılacak.
 
Feminist İlknur Üstün’ün “Kadın Örgütlenmesi Pratikleri” başlıklı atölyesi sadece kadınların katılımına açık ve saat 19:00-21:00 arasında olacak.
 
6 Mart Cumartesi günkü etkinlikler ise “Homofobi Kimin Meselesi?” oturumu ile başlıyor. Saat 13:00 – 15:00 arasındaki oturumda, “Ayrımcılıktan İdeolojiye Homofobi”sunumunu, Ege Üniversitesinden, Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli yapacak. Ardından "Psikiyatrinin Eşcinselliğe Yaklaşımının Evrimi ve Toplumsal İzdüşümü"nü ise Homofobi Karşıtı Ruh Sağlığı Girişiminden, Psikiyatr Dr. Koray Başar sunacak. Saat 15:00 – 18:00 arasındaki Film Gösteriminin ardından Trabzon Sanat Evindeki Buluşma programı Kaos GL’den Ali Erol’un söyleşisi ile tamamlanacak. “Değişen Algılar İçinde Erkeklik Görünümleri” başlıklı söyleşi saat 19:00-21:00 arasında olacak.
 
Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi & Feminizm’den Queer Teoriye Anti-Homofobi
 
Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl Boğaziçi Üniversitesinde bir günlük bir sempozyum ile “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi & Feminizm’den Queer Teoriye Anti-Homofobi” tartışmasını açıyor.
 
7 Mayıs günü gerçekleşecek sempozyum, Hollandalı Feminist yazar Anja Meulenbelt’in “Utanç Bitti, Özgürlük Mücadelesi Sürüyor!” başlıklı konferansı ile açılıyor.
 
Michigan Üniversitesi’nde “Cinselliğin Tarihi ve Teorisi” üzerine ders veren David Halperin, “Erkek Eşcinseller Ne İster?” sorusunun cevabını arayacak. Queer teori, erkek eşcinsel kültürü, toplumsal cinsiyet, eleştirel teori, eşcinselliğin son yüz yılı, erotik deneyimlerin oluşturulması ve Foucault…
 
“Homofobi Kimin Meselesi?” oturumunda Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli, “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi”yi tartışacak. Ege Üniversitesi Felsefe Bölümünden Doç. Dr. Nilgün Toker, “İnsan Haklarının İnsanının Cinsiyeti”ni sorgulayacak.
 
Judith Butler ile Queer Forum!
 
“Yok artık, daha neler…” deyişinizi duyuyoruz… Evet, yanlış okumadınız, Judith Butler Türkiye topraklarına adım atıyor ve Homofobi Karşıtı Buluşma’ya katılmak üzere Ankara’ya geliyor…
 
Berkeley Üniversitesi’nden Prof. Dr. Judith Butler, 15 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da konuşacak. Boğaziçi Üniversitesi’nden prof. Dr. Zeynep Gambetti’nin modere edeceği “Queer Forum”daki Butler konferansı, 18:30’da başlayacak.
 
Çukurova’da Homofobi Karşıtı Buluşma!
 
Adana ve Mersin’deki etkinler 14-17 Mart tarihlerinde. Tabipler Odası Adana Şube Başkanı Prof. Dr. Gülşah Şeydaoğlu’nun modere edeceği Adana Çukurova Üniversitesindeki 15 Mart Pazartesi günkü oturumda, “Bir Ötekileştirme Pratiği Olarak Cinselliğin Tıbbileştirilmesi ve Eşcinsellik” ile Gazi Üniversitesinden Psikiyatr, Prof. Dr. Selçuk Candansayar; “Hastalık’tan İdeoloji’ye Homofobi” ile Sosyal Psikolog Prof Dr. Melek Göregenli ve“Eşcinselliğin Adlandırılışının ve Anlamlandırılışının Türkiye Seyri” ile Kaos GL’den Ali Erol yer alacaklar.
 
Mersin Üniversitesinde, 17 Mart Çarşamba günkü oturuma ise Adana’daki konuşmacılara ek olarak “İnsan Haklarının İnsanının Cinsiyeti” başlıklı sunumu ile Ege Üniversitesinden Felsefeci Doç. Dr. Nilgün Toker dahil olacak.
 
Sınırlara Karşı Forum
 
“Milliyetçiliğin Kapadığı Kapılar Nelerin Üstünü Örter?” 8 Mayıs’ta İstanbul’da, 15 Mayıs’ta Ankara’da “Sınırlara Karşı Forum”da bu sorunun cevabını arayacağız.
 
Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yasemin İnceoğlu’nun modere edeceği Ankara’daki foruma Birikim Dergisi & Toplum ve Bilim Dergisi’nden Tanıl Bora
Agos Gazetesinden Rober Koptaş, Azerbaycan’dan yazar Ali Ekber Aliyev ile Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli katılıyor.
 
İstanbul’daki forumu ise Diyarbakır Barosu Eski Başkanı, Avukat Sezgin Tanrıkulu modere ediyor. Dicle Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Vahap Coşkun ile birlikte Rober Koptaş ve BirGün Gazetesi yazarı Ahmet Tulgar yer alıyor.
 
Diyarbakır’da “Milliyetçilik, Nefret Salgını ve Homofobi” Tartışılıyor!
 
Homofobi Karşıtlarının Diyarbakır’daki buluşması 10-11 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. 
 
Sosyal Psikolog Prof. Dr. Melek Göregenli’nin  “Milliyetçilik, Nefret Salgını ve Homofobi” tartışması oturumunda, Lambdaistanbul LGBTT Dayanışma Derneği Avukatı Fırat Söyle de“LGBTT Bireylerin İnsan Hakları Alanında Yaşadıkları Sorunlar”ı anlatacak.
 
11 Nisan’da ise Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Milletvekili Sebahat Tuncel ile Bilgi Üniversitesi, Hukuk Fakültesi Dr. Kürşad Kahramanoğlu “Homofobi Kimin Meselesi?”ni tartışacak.
 
Anayasa Forumu
 
Anayasa değişim sürecini takip ediyoruz! 14 Mayıs Cuma günü Ankara’da yapılacak “Anayasa Forumu” başlıklı oturuma, anayasa raportörü Osman Can da katılıyor.
 
Ayrımcılığa Karşı Kamunun Görevleri ve Sorumluğu
 
Homofobi Karşıtı Buluşmanın Ankara’daki merkez etkinliklerinin Açılış Forumu’nda “Ayrımcılığa Karşı Kamunun Görevleri ve Sorumluğu” için 14 Mayıs Cuma günü milletvekilleri ve elçiler bir araya geliyor.
 
AKP İstanbul Milletvekili Alev Dedegil’in katılacağı açılışta Hollanda’dan Sophie In’t Veld (AP), İsveç’ten Anne Ludvigsson, Norveç’ten Milletvekili Anette Trettebergstuen katılacak.
 
İnsan Hakları İzleme Örgütü’nden (HRW) Boris O. Dittrich’in de yer alacağı Açılış Forumuna İspanya, Küba, ABD, Norveç, Almanya, İngiltere ve Kanada Büyükelçileri katılacak.
 
“Ayrımcılığa Karşı Kamunun Görevleri ve Sorumluğu” forumuna Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık da davet edildi.
 
Homofobi Medyada Farz Mıdır?
 
Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Aslı Tunç’un sunacağı “Ortam Sanal, Nefret Gerçek: Bloglar, Sosyal Medya Ağları ve Video Oyunlarında Homofobi” tartışmasının da yer alacağı oturum, İstanbul Üniversitesi’nde, 5 Mayıs Çarşamba günü olacak.
 
Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nden Esra Arsan’ın modere edeceği oturuma, Galatasaray Üniversitesi, İletişim Fakültesi’nden Doç. Dr. Nilgün Tutal Cheviron ile İstanbul Bilgi Üniversitesi, Hukuk Fakültesi’nden Doç. Dr. Yaman Akdeniz konuşmacı olarak katılıyorlar.
 
Medya alanındaki “Yeni Medya Ortamında Örgütlenme ve Nefret Söylemi” başlıklı oturum ise Hacettepe Üniversitesinde, 11 Mayıs Salı günü yapılacak. Mutlu Binark’ın “Yeni Medya Ortamında Olanaklar ve Olamayanlar” sunumu ile katılacağı oturumda, “Facebook Örneği Üzerinden Nefret Söyleminin Üretimi ve Pekiştirilmesi” ile Eser Aygül ve “Yeni Medya Ortamında Aktivizm ve Örgütlenmeler” ile de Gamze Göker yer alıyor.
 
Anadolu Üniversitesi İletişim Fakültesi’ndeki “Medyanın Homofobisi, Homofobinin Medyası” başlıklı oturum 30 Nisan Cuma günü gerçekleşecek.
 
"Homofobik Belleğin Oluşumunda Hoşgörü İktidarının Söylemi" ile Bahçeşehir Üniversitesi’nden Prof. Dr. Yusuf Eradam, 15 Mayıs Cumartesi günü Ankara’da olacak.
 
 
 
 
Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları
 
Homofobi Karşıtı Buluşma bu yıl 19 Mayıs, Çukurova, Mersin, Trakya, Yüzüncü Yıl, Akdeniz, Anadolu, Ege, Dokuz Eylül, Bahçeşehir, İstanbul, Sabancı, Boğaziçi, Hacettepe, Ankara ve Ortadoğu Teknik Üniversitesi’ndeki kampus etkinlikleri ile 16 üniversiteye ulaşıyor.    
 
Homofobi Karşıtı Buluşma, 2006 yılında ilk kez, 4 günlük bir salon etkinliği olarak başladı. 2007 yılında ise merkez etkinliklere, başkentin üç büyük üniversitesinde yapılan “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” eklendi. Buluşmayı sahiplenen öğrenci ve akademisyenlerle birlikte “Homofobiye Karşı Kampüs Buluşmaları” her yıl daha fazla üniversite kampüsüne taşınıyor.
 
Arkadaş Z. Özger Buluşması
 
Homofobi Karşıtı Buluşma kapsamında “Sakalsız Bir Oğlanın Tragedyası” için 5 Mayıs Çarşamba günü Cebeci kampüsünde buluşuyoruz. AÜ SBF İnsan Hakları Merkezi (İHM), SBF-DER ve Kaos GL’nin birlikte organize ettiği buluşmada, şair Arkadaş Z. Özger anılacak.
 
Lale Mansur’la 5. Kadın Kadına Öykü Yarışması
 
5.’si düzenlenen Kadın Kadına Öykü Yarışması’nın bu seneki teması “Bir Kadın (mı) Sevdim (?)”. Jüri Onur üyesi Lale Mansur! Sinemanın zakkum çiçeği Lale Mansur, bu seneki buluşmamızın “Sanat Forumu”nda, 14 Mayıs günü bizlerle olacak. Ardından da, Kadın Kadına Öykü Yarışması’nda derece alanlara ödüllerini verecek. Yani, bu, öykünüzü yazmaya başlamanız için başlı başına bir neden…
“Yasak Hisler” filminin Belçikalı yönetmeni Sümeya Kökten de Homofobiye Karşı Sanat Forumuna katılmak üzere Ankara’ya geliyor.
 
Sol ve Homofobi Forumu
 
5. Homofobi Karşıtı Buluşma’da “Sol ve Homofobi” iki forumda tartışılacak.
 
Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTU), 13 Mayıs Perşembe günü yapılacak ilk forumu İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Yrd. Doç. Dr. Devrim Sezer modere edecek. Ekmek ve Özgürlük’ten Ertuğrul Kürkçü ile eski ODTU mezunu Kürşad Kahramanoğlu’nun katılacağı oturumda Yeniyol ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi temsilcileri de yer alacak.
 
15 Mayıs’taki merkez forumunu Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi’nden Esra Arsan modere edecek. Özgürlükçü Sol’dan Ufuk Uras ile Sosyalist Parti’den Mahir Sayın’ın yer alacağı “Sol ve Homfobi Forumu”na, Demokratik Haklar Federasyonu temsilcisi ile Kürşad Kızıltuğ da katılacaklar.
 
Homofobi ve Transfobiye Karşı Yürüyoruz!
 
1 Mayıs’tan 17 Mayıs’a Homofobiye Karşı Yürüyüşlerimizin ilki her yıl olduğu gibi Ankara’da 1 Mayıs Yürüyüşü ile başlıyor…
 
16 Mayıs Pazar günü Ankara’da yapılacak “Homofobi Karşıtı Yürüyüş”, homofobi, transfobi ve nefrete karşı gökkuşağı bayrağı altında olacak. 17 Mayıs Homofobi Karşıtı Gün nedeniyle düzenlenen yürüyüş, Türkiye’nin dört bir yanından gelen LGBT birey ve örgütlerce yapılıyor.
 
Buluşma İçin İletişim:
Kaos GL 
Tel: 0 312 230 03 58 /12  E-posta: bilgi@kaosgldernegi.org

 


Etiketler: yaşam
İstihdam