05/05/2023 | Yazar: Kaos GL

Burakbey, ilk albümü “Deliler Oratoryosu” ve konukları ile 2 Haziran’da buluşmaya çağırıyor.

“Burakbey & Konukları” Babylon’da Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Alternatif pop sahnesinin yaratıcı isimlerinden Burakbey, ilk albümü “Deliler Oratoryosu” ve konukları ile 2 Haziran akşamı buluşmaya çağırıyor.

Dans ayakkabılarınızı giyip Burakbey ve konuklarına eşlik etmek isterseniz, burayı ziyaret edebilirsiniz.

“Şems ve Rumî bugünleri görse hayal kırıklığı yaşardı”

Güneşli bir İstanbul gününde buluştuk Burakbey’le. Birimiz açık hayranı, diğerimiz müziğine yeni dalmaya başlamış bir acemi. Söyleşinin sonunda ise, mikrofona konuşulan sıkıcı soru cevaplardan daha fazlasını yaşamıştık. Albüm henüz yayınlanmamışken sohbet eden üç kişi olarak ayrıldık birbirimizden.

Beş şarkı ve bir introdan oluşan Deliler Oratoryosu (DO), peş peşe dinlenmesi gereken albümlerden. Aynaya bakıp, gördüğünü arayan, bu uğurda dervişe dönüp yeni ilahiler söyleyen bir popstarın hikayesi albüm. Finali ise gerek sesi gerek kurgusuyla tüm hikayeyi dağıtan bir şok efekti…

Albüm daha yayınlanmandan Şişli’de buluştuk Burakbey’le. Önce biraz burçlardan, sosyal medyadan konuşup başladık Şişli’nin ara sokaklarını turlamaya. Tur sırasında Feriköy Bit Pazarı’na denk gelmemizle, “Ay pazara gireliiim” diye minik bir ara versek de nihayet başladık albümü dinlemeye.

Söyleşimizin tamamını buradan okuyabilirsiniz.

Burakbey hakkında

Deneysel pop, electronica ve EDM türlerindeki üretimleriyle Türkçe pop sularında yüzen Burakbey; küçük yaşlardan beri şarkılar yazıyor. 2020’de ilk teklilerini paylaşmaya başlayan müzisyen, çıkış albümü “Deliler Oratoryosu”nu Kasım ayında yayımladı.


Etiketler: kültür sanat
İstihdam