03/09/2018 | Yazar: Defne Güzel

Diğer burçlar eğlenceli değilse biz ne yapalım?

Burçlar ve aktivistler – Titiz bir Başak: Yaşam Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Burçlar ve aktivistler yazı dizimizin dokuzuncu konuğu titiz bir Başak, Yaşam: Diğer burçlar eğlenceli değilse biz ne yapalım?

Merhaba sevgili Lubun Astroloji okurları, okurlarım, canlarım haha.

Duydum ki Burçlar ve Aktivistler dizisini özlemişsiniz. Sizi kırmak ne mümkün diyerek hemen elimdeki röportajı sizler için derledim.

4. Mersin Onur Haftası'nda, Kocaeli LGBTİ+ İnisiyatifinden Yaşam'la bir hafta boyunca güldük, ağladık, zırıldadık, dedikodunun dibine vurduk ve sizler için, özellikle de Başak burçları için bence çok eğlenceli bir röportaj çıkarttık. Gelin Yaşam'ı ve Başak burçlarını yakından tanıyalım;

Abla Merhaba. Yaşam kimdir ve burcudur?

Merhaba. Yaşam, Kocaeli'den aktivist, yirmi bir yaşında bir Başak burcu.

Neler yapıyorsun, nasılsın? Öyle kolay kurtulamazsın sorularımdan.

Aaa madilik şimdiden başladı. Neyse, zaten bekliyordum başağa yüklenmeni. Hazırım yani. Üç buçuk yıldır Kocaeli'de yaşıyorum ben. Yaşadığım yeri çok seviyorum. Su sporcusuydum, bıraktım.  Aynı zamanda da İş Sağlığı Ve İş Güvenliği Meclisi'nin içindeyim. Toprağı ve suyu çok seviyorum. Bir de yeşili çok severim. Sıklıkla başımı alır giderim. Kapatırım telefonumu, kimseye de haber vermem.  Su benim için çok önemli, suyla temas etmeyi çok seviyorum. Temizlikte de çok önemlidir su.

E doğal olarak kız. Nasıl lavaş alıkacaksın hahaha.

Doğru, bak işte, böyle değerli bir şey su.

Burcundan memnun musun?

Çok memnunum. Beni yoruyor ama bu yorgunluktan da haz alıyorum.

“Herkese kendimizi yanlış tanıtıyoruz”

Nasıldır peki sence Başak burcu?

Ben Başakların klişe anlatılmasını sevmiyorum. Herkes diyor ya "titizliğe önem verirler, sen başak burcusun git evine temizlik yap" falan, öyle bir şey yok. Gerçi o temizliğe de bir giriştiği zaman kendisinden geçiyor Başak. Planlıyız da aynı zamanda. Yarın kalktığımda mesela mailimi kontrol etmek isterim. Nerede ne yapacağımın önceden planlanmış olmasını isterim. Bir de Başak kendini insanlara tanıtmak istediği gibi tanıtıyor. O yüzden herkese kendimizi yanlış tanıtıyoruz, hahaha.

Hizmet burcusunuz bence.

Anaç bir burcuz bence. Ben mesela kişi benden gittiğinde kim olursa olsun, memnun ayrılsın isterim. Arkamdan dedikodumu yapmasın diye.

En anlaşabildiğin ve anlaşamadığın burç hangisi?

Ayrım yapmıyorum ben. Herkesle iyidir Başaklar. Ama madem gözlerini devire devire bakıyorsun söyleyeyim. Terazi ve Yengeç burçlarıyla anlaşabiliyorum. Koç ve Kova burçlarıyla anlaşamıyorum. Koç kolisi çok zor bir kere. Çok büyük özgüvenleri var. O yüzden nakka yani. Kova burcu da sinsi değil sinsilik yapmaya çalışıyor, bilmiyor biliyormuş gibi yapmaya çalışıyor.

“Diğer burçlar eğlenceli değilse biz ne yapalım?”

Ben Başaklarla ilgili, şimdi sana açık söyleyeceğim, birkaç şey düşünmüşümdür hep.

Bak sigara yaktırtacaksın bana şimdi.

Yani bence yersiz bir egoları var Başakların. Mesela, bardağa su dolduruyor. Sonra diyor ki, ben çok güzel su dolduruyorum. Memenen yapıyor örneğin, ben çok güzel menemen yapıyorum diyor. Tamam iyisi vardır, kötüsü vardır ama kırdığın iki yumurta sonuçta.

E ama güzel yapıyor demek ki! Sen de, aa! Bir şeyleri neşeyle aktarmayı seviyoruz biz. Kendimizi motive ediyoruz. Bunu ego olarak görüyorsan bu böyle. Diğer burçlar eğlenceli değilse biz ne yapalım?

Burcunun en sevdiğin ve en sevmediğin özellikleri neler?

Burcum beni çok düşündürüyor. Bir indiriyor beni bir çıkartıyor, haha. İyimser bir burç başak. Kendisini kandırıyor. Bu özelliğimizi seviyorum. Anaç olmamızı ise sevmiyorum. Kendimi insanlar için bir şeyler yapmak zorunda hissediyorum hep.

Bence Başak kabzımal burcu.

O ne kız?

İşte bu şey oluyor ya, çiftçiyle satıcı arasında iş gören kişi. Yani çok enteresandır, meyveden-sebzeden iyi anlıyorsunuz siz. İçgüdüsel bir şey bence. İyi bir şey bu. Köylü bir tarafınız var.

Ben mutluyum köylülüğümden. Sana yemin ediyorum evde basmayı çekerim memelerime kadar, bağlarım eşarbı öyle temizlik yaparım.

“Pazarda rehabilite oluyorum”

Peki ben meyveden, sebzeden iyi anlarım diyor musun?

Kocaeli'de ekolojik pazar var. Töngel turşusu kurmuşlar mesela. Ben taparım buna yani.

Töngel ne kız?

Böyle bordo renkli, yeşil yapraklı.

Taflan derler ona bizim oralarda.

Yok hayır, taflan kiraz gibi olan. Buna muşmula falan da diyorlar. İşte onun turşusu. Perşembe günleri kuruluyor bu ekolojik pazar. Benim kutsal perşembem. Giderim yirmi beş lirayla pazara, pazarlığımı yaparım, gezerim, stres atarım, bir sürü şey alır dönerim. Lubun ekonomisi anam. Psikoloğa üç yüz lira vereceğime, pazara giderim daha iyi, haha. Pazarda rehabilite oluyorum ben.

Aşk hayatın nasıl gidiyor?

İki yıl tek eşliydim ben. Evimde oturur temizliğimi yapardım.

Akşam yemeğini de sabahtan yapıyordun Allah bilir.

Yok, hayatımdaki insan dünya mutfakları şefiydi. Yemeği o yapardı. Ben temizlikten sorumluydum. Güzeldi ilişkimiz, sonra birbirimizi tüketmeye başladık. Öyle yalnızım yani şimdi.

Eğitim/meslek hayatın nasıl gidiyor peki?

Aktivizm eğitimi alıyor bir kere. Uzadı yani okulum. İş Sağlığı Ve İş Güvenliği okuyorum, okuduğum bölümü de seviyorum. Dosyalar hazırlıyorsun, eğitim takvimleri belirliyorsun falan tam başak burcu işi. Meslek alanı kimliğim ve yönelimim açısından sıkıntılı. Fabrikalarda, feodalitenin, erkekliğin üretildiği yerlerde çalışman gerekiyor ama benim daha alternatif planlarım var bu alanda.

Ben çok teşekkür ederim Yaşam. Seni tanıdığım için çok mutluyum ve seni çok seviyorum biliyorsun. Son olarak söylemek istediğin bir şey var mı bacım?

Yaa ben de seni çok seviyorum, ben teşekkür ederim. Son olarak; önyargılarınızı yenin. Özellikle de Başak burçlarına karşı.

*Ben Yaşam'a yeniden teşekkür ediyorum. Yaşam, Başakların ne kadar klişe olmadığını söylediyse de okuduğu bölümle, sürekli temizlikten bahsetmesiyle, pazara gitmesiyle kalbimi klişe ama eğlenceli bir başak olarak fethetti.

Başka bir röportajda görüşmek üzere beybisular. Gözlerinizi gökyüzünden ayırmayın.

 


Etiketler: yaşam
İstihdam