15/12/2021 | Yazar: Kaos GL

“Lezbiyen Feministlerin Feminist Düşünceleri ve Toplulukları” kitap söyleşisi 19 Aralık’ta Kadıköy Mecra’da.

Büşra İşgüzar, Kadıköy Mecra’da okurlarıyla buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Büşra İşguzar, yeni yayınlanan “Lezbiyen Feministlerin Feminist Düşünceleri ve Toplulukları” kitabının imza günü için 19 Aralık’ta İstanbul Kadıköy Mecra’da olacak. İşguzar, saat 18.00’de kitap üzerine söyleşinin ardından okurlarıyla buluşacak.

Daha önce, LGBTİ+ alanında tarih, medya ve düşünce analizlerini içeren çalışmaları bir araya getiren “LGBTİ+ Akademi: Tarih, Medya ve Düşünce Analizleri” kitabının editörlüğünü de üstlenen İşguzar’ın “Lezbiyen Feministlerin Feminist Düşünceleri ve Toplulukları” Paradigma Akademi’den çıktı.

Yayınevi kitabı şöyle tanıtıyor:

“Lezbiyen feminist bilgi ya da lezbiyen feminizm deneyimleri, herkes için farklılık gösterebildiği gibi, her ülkenin kültürünün, yaşam koşullarının birbirinden farklı olmasından dolayı çeşitlidir. Bu kapsamda Türkiye’nin de tartıştığı ya da yoğunlaştığı konular kendine özgüdür.

“Lezbiyen feminizme dair literatür; Amerika, İngiltere, Fransa gibi ülkelerde pek çok çalışmayı bünyesinde barındırır. Oysa Türkiye’de lezbiyen feminizm literatürü yalnızca çevrimiçi yayımlanmış birkaç yazıdan ibarettir. Öte yandan 2020 yılı itibariyle, tarafımdan yapılan literatür taramasında Türkiye’deki lezbiyen feminizme dair akademik bir çalışmaya rastlanmamıştır.

“Bu yönden çalışma Türkiye’deki lezbiyen feminizmi araştıran ilk metin olma özelliği gösterir. Aynı zamanda bu çalışmanın bir keşif/ araştırma yazısı niteliğinde olduğu ve sonraki çalışmalara ışık tutabileceği söylenebilir.”

Kitaba buradan ulaşabilirsiniz.


Etiketler: kadın, kültür sanat, yaşam
nefret