10/11/2011 | Yazar: Kaos GL

Van, 7.2’lik depremin ardından dün de 5.6 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Depremin ardından geceyi dışarıda geçiren çok sayıda yurttaş, Valilik ve Afet ve Acil Yardım Merkezi (AFAD) önünde toplanarak çadır talebinde bulundu.

Valilik önünde toplanan ve “Vali istifa” sloganı atan depremzedelere polis tazyikli su ile müdahale etti. 

Van, 7.2’lik depremin ardından dün de 5.6 şiddetinde bir depremle sarsıldı. Depremin ardından geceyi dışarıda geçiren çok sayıda yurttaş, Valilik ve Afet ve Acil Yardım Merkezi (AFAD) önünde toplanarak çadır talebinde bulundu. Valilik önünde “Vali istifa” sloganı atan depremzedelere polis tazyikli su ile müdahale etti. İki depremzede göz altına alındı.

Atalay’ın ardından gaz bombası
Yıkılan otel önünde bulunan depremzedeler olay yerine gelen Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’a tepkilerini dile getirdi.
Depremzedelerle görüşmeye çalışan Atalay, tepkilerin artması üzerine “Beni dinleyecek misiniz?” diye sorduktan sonra, elini sallayarak, olay yerinden ayrıldı. Ardından polis gaz bombaları ile müdahalede bulundu. Çıkan olaylarda, 2 kişi hafif şekilde yaralanırken, 3 kişi de gözaltına alındı. Gaz bombalarından etkilenen kurtarma ekipleri iş bırakmak zorunda kaldı.
 
BDP’liler Van’da
AFAD önüne giden Hakkari Milletvekili Adil Kurt, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve Van Belediye Başkanı Bekir Kaya, yurttaşlarla görüştü. Yurttaşlar ise “Başbakan, bakanlar ve vali her gün ’çadır sorunu yok’ diyorlar, ama biz hâlâ dışarıdayız. Bu sorun çözülünceye kadar burada olacağız” diyerek tepkilerini dile getirdi. Baydemir ise, sorunun çözümü için yetkililerle görüşeceklerini söyledi.
 
AFAD: 7 kişi öldü, 27 yaralı var
Depreme ilişkin açıklama yapan Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), şu ana kadar 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 27 kişinin ise yaralı kurtarıldığını bildirdi. Enkazlardaki çalışmaların devam ettiği belirtildi. 
 
Polisin müdahalesi:

Etiketler: yaşam
İstihdam