06/07/2011 | Yazar: Kaos GL

Belediye Başkanı Nahid Nenşi, ‘Ben tüm Calgary halkının başkanıyım. Tüm kültürlerin ve farklı grupların festivallerine severek katılıyorum. Bu festivale de katılacağım’ dedi

Calgary Müslüman Belediye Başkanı Pride’a Katılacak Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Belediye Başkanı Nahid Nenşi, “Ben tüm Calgary halkının başkanıyım. Tüm kültürlerin ve farklı grupların festivallerine severek katılıyorum. Bu festivale de katılacağım” dedi.
 
Kanada’nın en kalabalık şehirlerinden Calgary’de geçen yıl yapılan belediye başkanlığı seçimlerini kazanarak, Kanada’nın ilk Müslüman Belediye Başkanı olan Nahid Nensi eşcinsellerin Eylül ayında Calgary’de düzenleyecekleri festivale katılacağını açıkladı.

Lezbiyen, Gey, Biseksüel ve Transların (LGBT) dünya çapındaki organizasyonu olan Pride’ın Toronto’daki kutlamalarına katılmayarak şimşekleri üzerine çeken Toronto Belediye Başkanı Rob Ford’dan sonra, gözlerin üzerine çevrildiği Calgary Belediye Başkanı Nahid Nensi, yaptığı açıklamada festivale katılacağını söyledi.

Geçen yıl Ekim ayında yapılan seçimlerden önce, eşcinsellerin festivaline katıldığını hatırlatan Başkan Nenşi, "Grup üyeleri ile geçen yıl yanyana yürüdük. Ben, belediye başkanının, tüm Calgary halkının başkanı olduğuna inanıyorum. Bu düşünce ile de, tüm kültürlerin ve farklı grupların festivallerine severek katılıyorum. Bu festivale de katılacağım" dedi.

Kendisi için ailesinin her şeyden önce geldiğini söyleyerek eşcinsellerin etkinliğine katılmayan Toronto Belediye Başkanı Rob Ford’un kararına saygı duyduğunu ve savunduğunu da hatırlatan Calgary Belediye Başkanı Nahid Nensi, toplum önderlerinin ailelerine zaman ayırmada ne denli zorlandıklarını halkın anlamasının güç olduğunu ifade etti.

Calgary LGBT Festivali 4 Eylül’de Olimpik Plaza önünde başlayacak ve 11 Eylül’e kadar sokak etkinlikleri ile sürecek. (AA)
 

Etiketler: yaşam, din/inanç
İstihdam