04/12/2017 | Yazar: Umut Güven

‘Yalnızca LGBTİ+’lar için değil bu dünyayı paylaştığımız tüm canlılar için adil ve özgür bir dünya düşlüyoruz.’

Çanakkale LGBTİ: Yasaklara inat sokaklardayız, sahilleri temizliyoruz! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

“Yalnızca LGBTİ+’lar için değil bu dünyayı paylaştığımız tüm canlılar için adil ve özgür bir dünya düşlüyoruz.”

Çanakkale LGBTİ+ İnisiyatifi gönüllüleri Cumartesi günü Barış Kordonu’nda bir araya geldi ve sahildeki çöpleri temizledi. Etkinlik çağrısını ”Yasaklara inat sokaklardayız, sahilleri temizliyoruz” sloganıyla yapan inisiyatif dört saat boyunca zorlu hava şartlarına rağmen sahilden ayrılmadı.

“Tüm canlılar için adil ve özgür bir dünya düşlüyoruz”

LGBTİ+ aktivistlerinden Gizem Karagöz etkinliğin içeriğine dair Yalnızca LGBTİ+’lar için değil bu dünyayı paylaştığımız tüm canlılar için adil ve özgür bir dünya düşlüyoruz. Deniz kenarındaki bir şehirde çalışmalarını sürdüren bir LGBTİ+ oluşumu olarak insanın doğanın bir parçası olduğu konusunda hemfikiriz ve insan türünün doğaya verdiği zararı küçük de olsa azaltabilmek için sahildeki çöpleri topladığımız bir etkinlik düzenledik. Sahillere atılan çöpler deniz canlılarını ciddi biçimde tehdit ediyor. Çözülmeyen ya da çözünmesi uzun yıllar alan tüm atıklar bazen dibe çökerek bazen deniz yüzeyinde canlıların hayatını zorlaştırıyor ya da sona erdiriyor” ifadelerini kullandı.

Polis gözetiminde çöp toplama etkinliği

Gerçekleştirdikleri etkinlikle Türkiye’deki LGBTİ+ yasaklarına da dikkat çekmek isteyen inisiyatif, “Bizi hapsetmeye çalıştığınız evlerimizde durmak yerine, tüm etkinliklerimizde olduğu gibi bu etkinlikte de sokaklardayız, yine herkesin ve her canlının özgürlüğü için mücadele veriyoruz” mesajını vermeyi amaçladı.

Ayrıca Çanakkale LGBTİ+ aktivisti Gizem Karagöz, tüm gün devam eden etkinliğin polis gözetimi altında gerçekleştiğini şu sözlerle belirtti:

“Yerel halk çöp toplamamıza yardım etmese de etkinlik boyunca bizlerle konuşarak desteklerini gösterdi. Başta üniformalı polislerin sonrasında ise sivil polislerin bize uzaktan uzağa eşlik etmesiyse gözlerin üzerimizde olduğunu maalesef ki bir kez daha hissettirdi. Daha önceki yıllarda düzenlediğimiz hiç bir etkinlikte bu duruma rastlamamıştık. Çöp toplama etkinliğinde polis gözetiminde olmamızı Türkiye’nin şu anki gündemiyle ilişkilendirebiliriz sanırım. Bunlara rağmen evlere kapanmayı reddediyor ve bizlerin de burada olduğunu hatırlatıyoruz. Hepimiz doğanın bir parçasıyız ve aynı dünyayı paylaşıyoruz. Yaptığımız tüm etkinlikler de, gerek yasaklananlar olsun, aslında aynı şekilde herkesin özgürlüğü ve eşitliği için.”


Etiketler: yaşam
nefret