15/06/2022 | Yazar: Kaos GL

MUAF, Çanakkale Feminist Dayanışma ve Çanakkale Halkevi, Çanakkale Valiliğinin hukuksuz ve ayrımcı yasak kararını yargıya taşıdı.

Çanakkale Onur Haftası yasağına dava açıldı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çanakkale LGBTİA+ İnisiyatifi MUAF, Çanakkale Feminist Dayanışma ve Çanakkale Halkevi şehirdeki Onur Haftası’nın yasaklanmasına dava açtı.

Kurumlar dava dilekçesinde Valiliğin hukuka ve Anayasa’nın eşitlik ilkesine aykırı davrandığını belirtti. Yasak kararının ayrımcı olduğunu vurguladı ve ekledi:

“Açıkça silahlar ve sopalarla sokağa çıkacağını, Onur Yürüyüşü’ne saldıracağını, katliam yapacağını, öldürmeye geleceğini ilan eden kişi ve grupların toplanmasına yönelik hiçbir yasaklama kararı alınmazken, sadece Onur Haftası etkinliğinin yasaklanması doğrudan kamu güvenliğini korumayı değil, LGBTİ ların ifade özgürlüğünü engellemeye yöneliktir.”

Hafta, sosyal medyadan gelen tehdit ve saldırıların ardından yasaklandı!

Çanakkale’de 13-17 Haziran tarihleri arasında düzenlenmesi planlanan 1. Çanakkale LGBTİ+ Onur Haftası, sosyal medyada başlayan hedef gösterme ve tehditlerin ardından Çanakkale Valiliği’nin kararı ile yasaklandı.

MUAF Çanakkale LGBTİA+ tarafından hazırlanan Onur Haftası kapsamında Film Gösterimi, Cinsel Sağlık Atölyesi, Kuir Forum, Döviz & Pankart Atölyesi etkinlikleri planlanıyordu. 13 Haziran günü başlayacak Onur Haftası 17 Haziran Cuma günü Onur Yürüyüşü ve ardından düzenlenecek olan After Party ile son bulacaktı.

MUAF LGBTİA+ sosyal medya hesaplarından programın duyurulması ve yürüyüş için geri sayıma başlanmasının ardından sosyal medyada çeşitli dinci-milliyetçi gruplar ve onlara bağlı kişiler yürüyüşü hedef göstermeye, şehirdeki LGBTİ+ hak savunucularını tehdit etmeye başladı.

TIKLAYIN - 1. Çanakkale Onur Haftası, sosyal medyadan gelen tehdit ve saldırıların ardından yasaklandı!


Etiketler: insan hakları, nefret suçları, kent hakkı
İstihdam