11/04/2017 | Yazar: Umut Güven

Sokak Çanakkale oluşumu tarafından düzenlenen Aslanabla Sanat Sokağı: Güneşli Günler Buluşması kapsamında Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi stant açtı.

Çanakkale sokakları gökkuşağına boyandı Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Sokak Çanakkale oluşumu tarafından düzenlenen Aslanabla Sanat Sokağı: Güneşli Günler Buluşması kapsamında Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi stant açtı.

Aslanabla Sanat Sokağı’nda “Sokak Çanakkale” oluşumu tarafından “Güneşli Günler Buluşması” düzenlendi. Çanakkale Belediyesi’nin desteği ile gerçekleşen sokak festivalinde kanaviçe ve fanzin stantları; seramik, duvar boyama ve çiçek dikim atölyeleri ile müzik dinletileri gibi birçok etkinlik gerçekleşti.

Çanakkale LGBTİ: “Sokakta biz de varız!”

Tüm gün süren etkinlikte Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi de stant açtı. Sokakta ilk kez bu kadar görünür bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten LGBTİ aktivisti Gizem Karagöz festivale dair şu sözleri söyledi:

“Gün boyunca Çanakkale halkından çok yoğun bir ilgi gördük. Her yaş grubundan ve meslekten insanların uğradığı standımızda Kaos GL ve Uluslararası Af Örgütü’ne ait 200’den fazla bilgilendirme broşürü ile LGBTİ Haklarına dair kitapçık dağıttık. Bazı insanların standımıza gelmekten çekindiğini fark etsek de zamanla bunu da aşacağımızı umuyorum. Mayıs ayında tekrar stant açacağız ve LGBTİ Hakları İnsan Haklarıdır demek için de her zaman sokaklarda olmaya devam edeceğiz.”

Çocuklardan Çanakkale LGBTİ İnisiyatifi'ne destek

Çok çeşitli etkinliklerin gerçekleştiği ve her yaş grubundan ilgi gören sokak festivalinde çocuklar da sokak atölyeleri gerçekleştirdi. Sokak boyunca rengarenk çiçeklerin dikildiği saksılardan bazıları çocuklar tarafından gökkuşağı bayrağının renklerine boyandı.

Bazı aileler ise çocuklarıyla birlikte LGBTİ Standına giderek “LGBTİ Hakları İnsan Haklarıdır” yazılı fotoğraf çerçevesiyle fotoğraf çektirerek, sosyal medya hesaplarından paylaştı.


Etiketler: yaşam
nefret