22/04/2022 | Yazar: Yıldız Tar

“Çankaya Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi’nin kurulması, LGBTİ+’ların yıllara varan kent hakkı mücadelesinin bir sonucu.”

Çankaya Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi kuruldu Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çankaya Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi kuruldu. Çankayalı LGBTİ+’ların başvurusu üzerine Kent Konseyi Yürütme Kurulu kararıyla kurulan meclis, yönetişim anlayışına dayalı ve sürdürülebilir kalkınma içinde LGBTİ+’ların kent yönetimine katkıda bulunmaları, kaliteli ve yaşanabilir bir kentin yönetiminde aktif rol almaları için çalışacak.

Yerel yönetimlere LGBTİ+’ların katılımı için çalışan 17 Mayıs Derneği’nden Anjelik Kelavgil, meclisin kurulmasını KaosGL.org’a şöyle değerlendirdi:

“Çankaya Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi’nin kurulmasını LGBTİ+’ların yıllara varan kent hakkı mücadelesinin bir sonucu olduğunu ve bu sonucun kent hakkı mücadelesi açısından önemli bir gelişme olduğunu düşünüyorum. Türkiye’nin en gelişkin ikinci ilçesi olan Çankaya; LGBTİ+’ların yoğun olarak yaşadığı, çalıştığı ve günlük hayatını geçirdiği bir mekan özelliği taşıyor.”

“Başka bir Çankaya mümkün”

Kelavgil, LGBTİ+ aktivizminin tarihinde de Çankaya’nın önemli olaylara sahne olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:

“Çankaya Kent Konseyi LGBTİ+ Meclisi’nin tüm bu geçmiş deneyimlerden öğrenerek LGBTİ+’ların yerel siyasete katılımı ve kent hakkı mücadelesine pozitif katkıları olacağını düşünüyorum. Meclisin yarattığı diyalog ve temas zemininin Çankaya’nın lubunya dostu bir şehre dönüşmesine vesile olmasını umuyorum. Başka bir Çankaya mümkün ve bunu mümkün kılacak olan da hepimiziz.”


Etiketler: insan hakları, kent hakkı
nefret