26/11/2012 | Yazar: Ömer Akpınar

Fransa eski first lady’si Carla Bruni-Sarkozy eşcinsel evliliği ve evlat edinme hakkını desteklediğini söyledi.

Carla Bruni-Sarkozy Eşcinsel Evliliğinden Yana Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Fransa eski first lady’si Carla Bruni-Sarkozy Fransa’nın eşcinsel evliliği ve evlat edinme hakkını yasallaştırma planlarını desteklediğini ifade etti.
 
Vogue dergisinin Aralık sayısı için röportaj yaptığı 44 yaşındaki şarkıcı ve eski süpermodel Bruni-Sarkozy eşcinsel evliliği ve evlat edinme hakkına karşı çıkan kocası Fransa eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile aynı fikirde olmadığını söyledi.
 
Fransız Basın Ajansı AFP’ye göre röportajda şunları söyledi: ‘Ben eşcinsel evlilikleri ve evlat edinme hakkını oldukça destekliyorum, bu durumda olan kadın ve erkek pek çok arkadaşım var ve eşcinsel ebeveynlerin olduğu ailelerde çürük ya da sapkın hiçbir şey görmüyorum.’
 
Mayıs ayındaki seçimde Sarkozy’yi mağlup eden Fransa Cumhurbaşkanı Francois Hollande büyük bir kısmı Sarkozy’nin partisi Halk Hareketi Birliği ile dindar ve muhafazakar gruplardan gelen şiddetli muhalefete rağmen eşcinsel evlilikleri ve evlat edinme hakkını yasallaştırma planlarını ilerletiyor.
 
Bruni-Sarkozy kocasının bundan sonraki siyasi kariyeri hakkında sorulan soruları yanıtlamazken ‘Güzel bir maceraydı; ama artık yalnızca herkes gibi bir vatandaş olmaya geri dönmek istiyorum,’ demekle yetindi.
 
Önümüzdeki bahar dördüncü albümünü çıkaracak olan Bruni-Sarkozy, kocası Sarkozy’yle 2008 yılında evlendi.
 
Fransa’nın Sosyalist kabinesi eşcinsel evlilik ve evlat edinme hakkını onaylayan yasa tasarını Katolik Kilisesi ve diğerlerinin karşı çıkışlarına rağmen 7 Kasım’da kabul etti.
 
Geçenlerde yapılan bir araştırmaya göre Fransızların yüzde 65’i eşcinsel evlililiğini desteklerken eşcinsel çiftlerin evlat edinme hakkını destekleyenlerin oranı yüzde 53’tü.
 

Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam