08/10/2009 | Yazar: Kaos GL

Silahlı saldırıya uğrayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Saldırının alacak verecek meselesi olmadığını" söyledi. "DİSK'in ve kendisinin yıpratılmaya çalıştığını" belirtti.

Silahlı saldırıya uğrayan DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, "Saldırının alacak verecek meselesi olmadığını" söyledi. "DİSK'in ve kendisinin yıpratılmaya çalıştığını" belirtti. Çelebi'nin sağlık durumu iyi.

Uğradığı silahlı saldırı sonucu yaralanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Süleyman Çelebi yaptığı açıklamada "Sağlık durumun iyi olduğunu, bir süre daha dinleneceğini" söyledi.

"Bu saldırının DİSK'i ve şahsımı yıpratmaya yönelik bir komplo olduğu yönünde endişem ağır basmaktadır" diyen Çelebi açıklamasında saldırının alacak verecek meselesiyle ilgili olduğu iddialarını da yanıtladı:

"Benim, saldırgan Rıza Tunçbilek'le hiçbir ticari ilişkim yoktur, hiçbir zaman da olmamıştır. Bu şahısla bir alacak verecek ilişkim de yoktur."
 
"DİSK ve şahsım yıpratılmaya çalışılıyor"
 
Süleyman Çelebi, 5 Ekim Pazartesi günü saat 14.30 sularında DİSK Genel Merkezi'ndeki makam odasında uğradığı silahlı saldırıda ayağından yaralandı. Çelebi, Florance Nightingale hastanesine kaldırılırken, gözaltına alınan saldıran Rıza Tunçbilek Şişli Merkez Karakolu'na götürüldü.

Tunçbilek verdiği ilk ifadede "Çelebi'nin kendisine borcu olduğunu, saldırıyı bu nedenle gerçekleştirdiğini" söyledi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Çelebi olayı şöyle anlattı:

"Bundan 2,5 ay önce, Rıza Tunçbilek beni ziyaret ederek, 'Bana 2,5 trilyon borcun var' dedi. Ben 'Herhalde şaka yapıyor' diye düşündüm. O görüşmede, Rıza Tunçbilek'in ekonomik durumunun kötü olduğunu, büyük sıkıntı yaşadığını, yaşadığı sorunların psikolojik durumunu da olumsuz etkilediğini hissettim. Daha sonra arayarak yeniden gelmek istediğini söyledi. Ben de, belki bu kez ikna ederim, diyerek kabul ettim. Bana silahlı bir saldırıda bulunacağı aklımın köşesinden geçmedi. Öyle bir şey hissetseydim, elbette daha tedbirli davranırdım.
"Görüşmeye geldi, odama girdi ve oturdu. O ara Genel Sekreterimiz Tayfun Görgün de odanın kapısına geldi. 'Özel ise girmeyeyim' dedi. Ben de, 'Özel değil, girebilirsin' dedim.  Tayfun Bey de geldi ve oturdu. Saldırgan yine, 'Bana 2,5 trilyon borcun var, öde' dedi. Ben de ikna etmek, sakinleştirmek amacıyla, 'Ne zaman aldım bu borcu?' diye sordum. '1995 yılında 225 bin mark borç verdim, 50 binini ödedin, 175 bin mark borcun kaldı. O da şimdi 2,5 trilyon oldu' gibi ciddi olmayan, tamamen uydurma taleplerde bulundu.

"Rıza Tunçbilek'in ruh halinin normal olmadığını anladım. Çünkü, 'Biz seninle Beylikdüzü'nde, Bakırköy'de parklarda buluştuk' gibi tamamen hayal mahsulü, uydurma sözler de söyledi. Daha sonra ayağa kalkarak ceketini çıkardı ve silahını eline alarak üzerime ateş etti. 'Seni öldüreceğim' diye bağırarak ikinci şarjörü takmak üzereyken, içeri giren koruma polisim tarafından engellendi. Sonra saldırgan polise teslim edildi; arkadaşlarım da beni hastaneye getirdi."

Saldırının DİSK'i ve kendisini yıpratmaya yönelik bir komplo olduğu yönünde endişelerinin olduğunu belirten Çelebi, "esas araştırılması gereken budur" dedi. Yargı sürecinde her şeyin açıklığa kavuşacağını, hukuki olarak ne yapılması gerekiyorsa yapacaklarını" sözlerine ekledi.



Etiketler: yaşam
İstihdam