04/06/2008 | Yazar: Evren E. Çakmak

2006 senesinde, Ankara’nın Eryaman semtinde, travesti ve transeksüellere yönelik başlaya

2006 senesinde, Ankara’nın Eryaman semtinde, travesti ve transeksüellere yönelik başlayan saldırıların sanıklarının yargılanmasına devam edildi. ‘Çete kurarak örgütlü suç işlemek’ suçuyla tutuklu yargılanan dört sanık, Ayhan Günay, Şammas Taşdemir, Ahmet Günay ve Harun Çavdar’ın tutuklu olarak yargılandığı davanın duruşması Ankara’da, 3 Haziran 2008 Salı günü saat 14.00’da 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Cumhuriyet Savcısı ‘çete kurarak örgütlü suç işlemek’ ten yargılanan sanıkların ‘adi suç’ gerekçesi ile tutuksuz yargılanmasını talep etti. ‘Adi suç’ talebinin kabul edilmesine karşın tutuksuz yargılanma talebinin reddedilmesi üzerine dava 8 Temmuz 2008 tarihine ertelendi. Sanıkların tutukluluk hali devam ediyor.

Diyalog Çabası

Duruşma öncesi sanık yakınları Pembe Hayat mensupları ile konuşmak istedi. Bu talebi reddetmeyen Pembe Hayat LGBTT Derneği üyeleri olayların nasıl olup bittiğini ve herkesin empati kurmasının şart olduğunu anlattı, toplumsal normların neye göre belirlendiğini sordu. ‘Şahmaz 25 yıl yatınca bir canavar olarak çıkacak’ diyerek pazarlığa oturmaya çalışan karşı tarafa ‘onlar zaten dışarıda da canavar’ cevabı verilerek konuşmaya son verildi.

Gelişmeler OLUMSUZ

Saldırı olaylarının kişisel sorunlara dayalı münakaşalarmış gibi gösterilmesi, aylarca hastanelerde yatan arkadaşlarımıza yapılan saldırıların ‘hafif yaralama’ kapsamına sokulması, telefon kayıtları ve onlarca delile rağmen haraç ve ölüm tehditlerinin görmezden gelinmesi ve sanki ortada bir çete yokmuş gibi kararların çıkması davayı izleyen bizler için oldukça olumsuz gelişmelerdi.

Yargıtay ve A.İ.H.M.

‘Tahliye’ kararı olasılığının yüksek olduğu bir sonraki duruşmadan sonuç alınmaması halinde işin peşini bırakmayacağını belirten dernek üyeleri ‘sonuç yoksa Yargıtay, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, 3 yıl da sürse, 13 yıl da sürse bu işin peşindeyiz’ dedi.

Desteğinizi Bekliyoruz

LGBTT örgütlenmelerinin engellendiği, LGBTT’lere yönelik saldırıların yok sayıldığı, ayrımcılığın ve homofobinin son hızla artmaya devam ettiği şu günlerde, 8 Temmuz 2008 tarihinde yapılacak olan karar duruşmasında hepinizin desteğini bekliyoruz. Duruşmalardaki kitlelerin kararları etkilediğini ve kurtuluşun tek başına mümkün olmadığını tekrar tekrar hatırlatırız.

*Muhabirimizin diğer haberleri:

[["Çete" davası tekrar görüldü]]

[[‘Eleme Sınavlarına Karşı El Birliği Ve Mücadele Forumu’]]

[[Gençlik günleri rengârenkti]]

[[Dersteydik]]



Etiketler: yaşam
nefret