10/10/2012 | Yazar: Nevin Öztop

‘Alevler birbirinden ne kadar uzakta yakılırsa yakılsın, bu mumlar, birlikteliğimizin gücünün temsili olacaklar.’

Cezayir’deki LGBT Günü için, bir mum da sen yak! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cezayir’deki LGBTQ bireyler, bu yıl altıncısını kutladıkları ulusal “TEN TEN” gününü, 10 Ekim saat 20:00’de mumlarını yakarak kutlayacaklar.
 
Cezayirli LGBT örgütler “Abu Nawas” ve “Algerian Gays and Lesbians” yaptıkları açıklama ile şunları paylaştı: “Umudu müjdeleyen mumlar ile birlikte, tasviri mümkün olmayan bir mücadeleye bakıyoruz arkamızı dönüp baktığımızda. Onurlu hayatlar yaşamak için verdiğimiz mücadeleye, dünyanın her bir yanından bireylerin, bizim mücadelemizi kendilerinin mücadelesi olarak benimsemesi eklemlendi. Bugün artık görüyoruz ki, Cezayir’deki hiçbir vatandaşlık mücadelesi, LGBTQ bireyler güçlenmeden tam anlamını kazanamayacak.”
 
Aynı zamanda Kaos GL’nin koordine ettiği Homofobiye Karşı Bölgesel Ağ’ında üyesi olan Abu Nawas örgütü, ülkedeki mücadeleyi şu yorumlarıyla tasvir etti: “Buradaki örgütlerin sonsuz emeğiyle ve uluslararası destekle, sesimizi Cezayir’in ötesine duyurmayı başardık. Hatta emeklerimiz, geçen yıl bir bedene büründü; Cenevre’de yapılan Yıllık Değerlendirme Toplantılarında, Cezayir hükümeti, eşcinselliği suç sayan Ceza Kanunu’nun 338. Maddesi’ni kaldırması için uyarıldı. Önümüzdeki yıllara umut ve birlikteliğin damga vurmasını istiyoruz. ‘İnsan” sayılmak adına tüm birey ve örgütleri bu birlikteliğe çağırıyoruz.”
 
Cezayirli LGBTQ bireyler ile dayanışma göstermek için, çeşitli ülkelerden aktivistler, kendi fotoğraflarını paylaştılar. Cezayir’de yakılacak olan mumlara, kendi mumlarını eklediler ve bu günün kutlanma çemberini genişlettiler. Evrensel bir sorun olan homofobiye karşı, birbirlerine eklemlenerek dayanışma örneği gösterdiler.
 
Abu Nawas’ın da dediği gibi, “Alevler birbirinden ne kadar uzakta yakılırsa yakılsın, bu mumlar, birlikteliğimizin gücünün temsili olacaklar.”
 
 
Ulaşım - Abu Nawas Algeria:

Etiketler: yaşam, dünyadan
nefret