22/06/2009 | Yazar: Anıl Üver

Ünlü şarkıcı Cher’in ve Sonny Bono’nun kızı Chastitiy Bono cinsiyet değiştirmeye karar verdi.

Ünlü şarkıcı Cher’in ve Sonny Bono’nun kızı Chastitiy Bono cinsiyet değiştirmeye karar verdi.

Yaklaşık on beş yıl önce lezbiyen olduğunu açıklayan ve bugün 40 yaşında olan Chastity’nin danışmanı Howard Bragman, internet sitesi ‘Tmz.com’a yaptığı açıklamada, ‘yıllar süren bir düşün-taşın sürecinden sonra içindeki asıl kimliğini kabul etmeye karar verdi ve bu yıl cinsiyet değiştirme terapilerine başladı’ ifadesinde bulundu.
 
Bu değişimle birlikte adını da ‘Chaz’ olarak değiştiren ve uzun yıllardan beri LGBT hareketinde aktivist olan Chastitiy, böylelikle kamuoyunda transseksüellere yönelik daha çok duyarlılık uyandırmayı umuyor. Cher ise Amerikan dergisi ‘People’a verdiği demeçte, kızının aldığı kararı sonuna kadar desteklediğini ve bu kararının ona olan sevgisini değiştirmediğini belirtti.
 
Chaz daha dünyaya gelmeden ebeveynleri ‘Sonny ve Cher’ müzik dünyasında ünlü bir ikiliydi. Çift 1974 yılında boşanmıştı. Sonny Bono 1998 yılında geçirdiği kayak kazasında hayatını kaybetti.
 
Şarkıcı olarak kariyer yapmaya başladığında cinsel kimliğini saklayan Chastitiy, 1990 yılında bir bulvar gazetesinin hakkındaki lezbiyen haberlerinin ardından beş yıl sonra ünlü Amerikan eşcinsel dergisi ‘Advocate’e açılmıştı. 


Etiketler: yaşam, dünyadan
İstihdam