07/06/2011 | Yazar: Erkan Altay

CHP Parti Meclisi(PM) üyesi ve Ankara Milletvekili adayı Aylin Nazlıa

CHP Milletvekili Adayları LGBT’lerle Buluşuyor Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
CHP Parti Meclisi(PM) üyesi ve Ankara Milletvekili adayı Aylin Nazlıaka Pembe Hayat Lezbiyen Gey, Travesti ve Transeksüel (LGBT) Derneği ile buluşuyor. Derneğin davetine olumlu yanıt veren Nazlıaka’ya öneriler iletilecek, işbirliğinin önemine vurgu yapılacak.
 
Ayrıca CHP İstanbul 2. bölge milletvekili adayları Melda Onur ve Bilge Koçkaya Türkiye'de LGBT’lerin durumu ve söz konusu sorunları ile ilgili bilgi almak için 9 Haziran saat:19:00’da Lambdaistanbul'a gelecekler.. Yapılacak söyleşide, chp'nin önümüzdeki dönemde cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği bazında yapılan hak ihlallerine karşı nasıl bir tavır alabileceği konuşulacak.
 
CHP PM üyesi ve Ankara 1. Bölge 4. Sıra Milletvekili Adayı Aylin Nazlıaka homofobiye ve transfobiye karşı olduğunu belirterek, LGBT derneği Pembe Hayat’ın buluşma davetine olumlu yanıt verdi.
 
8 Haziran Çarşamba günü saat 16.00’da Ankara’da bulunan Pembe Hayat Derneği’ne gelecek olan Nazlıaka dernek yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları tarafından karşılanacak. Özellikle trans bireylerin yaşadığı baskılar hakkında bilgilendirilecek.
 
Nazlıaka’nın Özgeçmişi
ODTÜ iktisat bölümü mezunu olan Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka 42 yaşında. Çalışma yaşamına Koç Holding’de başladı ve daha sonra 24 yaşındayken kendi firmasını kurdu. 2001 yılında “yılın iş kadını”, 2008 yılında da “Yılın Genç İş Kadını” ödüllerini aldı. Siyaset yaşamına 6 ay önce CHP’de kadın kolları MYK üyesi olarak başlayan Nazlıaka her türlü ayrımcılığa karşı duruşu ve iş yaşamındaki tecrübesi ile dikkat çeken isimlerden.


Etiketler: yaşam
İstihdam