22/11/2013 | Yazar: Kaos GL

SPoD ve LGBT Siyasî Temsil ve Katılım Platformu temsilcileri, Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile görüştü.

CHP’den Yerel Seçimlerde LGBT’lere Destek Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
SPoD (Sosyal Politikalar, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği) ve LGBT (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) Siyasî Temsil ve Katılım Platformu temsilcileri, Salı günü CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile görüştü.
 
Sedef Çakmak, Boysan Yakar, Sezen Yalçın ve Deniz Şapka’nın katıldığı görüşmede LGBT’lere yönelik şiddet, baskı ve ayrımcılıkla mücadelede LGBT’lerin siyasete aktif katılımının önemine dikkat çekildi. LGBT’lerin yerel seçimlerde siyasî partiler tarafından desteklenmesi gerektiğini belirten temsilciler, Gezi direnişinde LGBT’lerin elde ettiği görünürlük ve meşruiyetin kamuoyu baskısı oluşturacağını vurguladılar.
 
Kılıçdaroğlu: “LGBT’lerin Çalışmalarını Takip Ediyoruz”
Kemal Kılıçdaroğlu, LGBT’lerin çalışmalarını takip ettiklerini ifade ederek CHP’nin ve sosyal demokrasinin temel ilkelerini gözeten adaylar önerilmesini istedi ve “Bu isimlerle bize gelirseniz, değerlendirmekten memnun oluruz,” dedi.
 
Gürsel Tekin ise CHP’nin “Öteki Türkiye: Emek ve Şiddet” raporunda LGBT’lerin yaşam hakkı, çalışma hakkı ve ifade özgürlüğüne yer verdiklerini belirtip yerel seçimlerde LGBT’lerin adaylıklarını destekleyeceğini söyledi. 

Etiketler: yaşam
İstihdam