19/09/2014 | Yazar: Kaos GL

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, bu sabah TBMM’de LGBT’lere yönelik ayrımcılık, nefret ve şiddete ilişkin bir basın toplantısı yaptı.

CHP’li Erdemir: Hükümet LGBT’lerin insan haklarına ‘toptan kayıtsız’! Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir, bu sabah TBMM’de LGBT’lere (lezbiyen, gey, biseksüel, trans) yönelik ayrımcılık, nefret ve şiddete ilişkin bir basın toplantısı yaptı.

 

Kaos GL ve Pembe Hayat derneklerinden katılımcıların izlediği toplantıda Erdemir, Türkiye’nin önde gelen sorunlarından birinin homofobi ve transfobi olduğunu söyledi. CHP’li vekil, Pazar günü kutlanacak Avrupa İşbirliği Günü’ne dikkat çekerek başladığı konuşmasında Türkiye’yi imzalamış olduğu uluslararası sözleşmelere uygun davranmaya çağırdı.

 

“TBMM’nin ve tüm partilerden milletvekillerinin, insan hakları ve demokratikleşme çabalarının kapsamına LGBT yurttaşların sorunlarını ve çözüme dair programları yerleştirmeleri gerekmektedir. Türkiye’nin tabi olduğu uluslararası rejimin baş aktörleri olan Birleşmiş Milletler, Avrupa Konseyi, Avrupa Birliği ve AGİT gibi hükümetler arası kuruluşların, sayısı her geçen gün artan belgeleri Hükümet’e kılavuzluk edebilir.”

 

“TBMM’nin yanı sıra bakanlıkların da yükümlülükleri var”

 

AKP’nin LGBT’lerin insan haklarına ilişkin uluslararası acil önlem çağrılarına “toptan kayıtsız” kaldığını belirten Erdemir, Kaos GL Derneği’nin Türkçeleştirdiği uluslararası yayınları tanıttı.

 

Erdemir, LGBT’leri fiziksel, psikolojik ve ekonomik şiddetten koruma konusunda yalnızca TBMM’nin değil Adalet Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kamu Denetçiliği Kurumu ve Türkiye İnsan Hakları Kurumu’nun da yükümlülükleri olduğunu hatırlattı. 

 

İlgili haber:

 

Trans kadına Meclis engeli: Mavi kimliğin varsa erkeksin!

*Bu etkinlik Avrupa Birliği Demokrasi ve İnsan Hakları için Avrupa Aracı (DİHAA)  tarafından desteklenen "LGBT Hakları için Farkındalık Projesi" kapsamında gerçekleştirilmiştir.


Etiketler: yaşam
İstihdam