08/08/2022 | Yazar: Kaos GL

Christina Aguilera, Brighton Pride performansında Florida’nın “Eşcinsel Deme” yasasını protesto etti.

Christina Aguilera “Eşcinsel Deme” yasasını protesto etti Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Christina Aguilera, 6 Ağustos Cumartesi günü Brighton Pride’da (Birleşik Krallık) sahne aldı. “Dirty”, “Genie in a Bottle”, “Express” ve “Beautiful” gibi büyük hitlerini Preston Park’ta hayranları için söyledi. “Glam” performansı sırasında Aguilera’ya sahnede Drag Race UK yıldızı Bimini Bon Boulash eşlik etti.

Aguilera, Florida’da (ABD) Temmuz ayında yürürlüğe giren “Eşcinsel Deme” yasasına karşı bir performansla LGBTQ+ hakları için güçlü bir duruş sergiledi. Sanatçı, devlet okulu öğretmenlerinin “cinsel yönelim veya cinsiyet kimliği hakkında sınıf tartışmalarına” katılmasını yasaklayan ve öğrencilerin zamir seçimlerini tanımayan yasayı eyaletteki queer çocuklara vereceği zarardan dolayı kınadı. Yasanın etkisini anlatan bir video montajıyla birlikte sanatçının dansçıları üzerinde “Eşcinsel De” yazan pankartlar taşıdılar.

Protesto Aguilera’nın “Öyleyse bugün onurun şerefine bağıralım” demesiyle seyircilerin “gey” diye bağırmasıyla; dansçıların pankartlarının diğer yüzünde yazan “aşk”, “özgürlük”, “barış”, “birlik”, “kimlik” ve “eşitlik” göstermesiyle yükseldi.

Konser, Aguilera’nın 2002 hiti “Beautiful”u gökkuşağı bayrağına sarılı bir şekilde seslendirmesiyle sona erdi.

Brighton Pride 30. yılında

Birleşik Krallık'taki en büyük Onur kutlamalarından biri olan Brighton Pride, COVID-19 pandemisi nedeniyle iki yıllık bir aradan sonra 30. yıl dönümü için LGBTQ+ topluluğunu bir araya getirdi. Cumartesi günü, yaklaşık 300 bin kişi katıldığı geçit töreninde Rusya’nın saldırısına bir son vermesi için LGBTİ+ bayraklarıyla birlikte Ukrayna bayraklarıyla yüründü.

Bu yılki etkinliklerin bir parçası da Brighton Pride’ın LGBTQ+ topluluğunu her türlü ayrımcılığa karşı kampanya yürütmeye çağıran #WeStandTogether kampanyasıydı.

Organizatörler özellikle Cinsiyet Tanıma Yasası (GRA), trans-kapsayıcı bir dönüşüm terapisi yasağı, dünya çapında LGBTQ+ insan hakları konusunda daha fazla farkındalık ve Birleşik Krallık’ın LGBTQ+ mülteciler için güvenli bir sığınak olması için çağrıda bulundu.


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam