01/11/2013 | Yazar: Kaos GL

İnterseks, kromozom (DNA) yapısındaki cinsiyetle genital (cinsel) organların aynı cinsiyeti ifade etmemesidir.

Çift Cinsiyetliler ve Translar Arasındaki Fark Nedir? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Çoğu trans erkek çift cinsiyetli / hermafrodit olmayı ümit eder, yani o yaşına kadar ortaya çıkmamış olan bir erkeklik organının, penis veya testisinin, bunların gelişmemiş yapılarının vb. olmasını diler. Çünkü doktorlarca intersekslerin ameliyatlarının "daha kolay" olduğu savunulur (hekimden sorma çekenden sor demişler)...

İnterseks, kromozom (DNA) yapısındaki cinsiyetle genital (cinsel) organların aynı cinsiyeti ifade etmemesidir. Her zaman dışarıdan belirgin olan bir şey değildir, bazen organlar gömülü olabilir. Sadece kromozom açısından interseks olup hiçbir organın "aykırı" büyümemesi de olasıdır. İnterseks olmanın 3600 farklı çeşidi olduğu söylenmektedir. İnterseks, biyolojik cinsel kimlik karışıklıklarının tümüne verilen, işin sosyal boyutunu tanımlayan bir isim. Bunun tıbbi ve biyolojik ismi hermafroditizm, onun pseudohermafroditizm vs. türleri olabiliyor ve örneğin bir solucan ya da denizatı da hermafrodit olarak tanımlanabiliyor; ama interseks sadece bu biyolojik cinsel kimlik varyasyonlarını taşıyan insanlara verilen, aynı zamanda bir politik kimlik olarak LGBT’ye ek bir İ ile kullanılan bir ad.

Buna ek olarak her yeni doğan bebeğin 1,000’de 1’nin interseks, 20,000’de 1’inin trans kadın, 30,000de 1’inin de trans erkek olduğunu açıklayan araştırmalar vardır (Herkes açılsa hiç yalnızlık hissetmezdiniz). 

Cinsiyet geçişi  süreci sırasında yapılan testler biraz da bunu anlamak içindir. Ultrason, genetik testi, elle muayene yöntemleriyle kişinin interseks olup olmadığı çoğunlukla anlaşılabilir. Sürece başlamadan bunu tespit ettirmek isteyenler genetik testi ve jinekoloji muayenesinden geçerek ümitlerinin yerini gerçeklere bırakabilirler.
 
Kaynak: Transsick-o 

Etiketler: yaşam
İstihdam