15/01/2014 | Yazar: Ömer Akpınar

The Open University tarafından dün yayınlanan bir araştırmaya göre, eşcinsel çiftler, çocuksuz çiftler ve birbirlerine daha fazla zaman ayıran çiftler ilişkilerinden daha çok keyif alıyor.

Çiftler Arasında ‘En İyisi’: Eşcinsel, Mutlu, Çocuksuz Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
Cinsel yönelimler arasında ilişkiden duyulan tatmin arasında fark var mıdır? The Open University tarafından dün yayınlanan bir araştırmaya göre, evet. Eşcinsel çiftler, çocuksuz çiftler ve birbirlerine daha fazla zaman ayıran çiftler ilişkilerinden daha çok keyif alıyor.
 
“Enduring Love? Couple Relationships in the 21st Century” (Ebedî Aşk mı? 21. Yüzyılda İkili İlişkiler) başlıklı çalışma, 5 bin kişiyle yapılan anket ve 50 kişiyle yapılan derinlemesine görüşmelere dayanıyor.
 
Çalışmanın sonuçlarına göre eşcinsel çiftler heteroseksüel çiftlere göre ilişki kalitesi, partnerleriyle olan yakınlık ve ilişkinin devamıyla ilgili daha olumlu görüşlere sahip. Çocuk sahibi olmamak ve “sensiz yaşayamam” gibi cümleler yerine bir bardak çay getirmek de daha mutlu bir ilişkinin anahtarı olarak belirtiliyor.   
 
El Ele Tutuşmak mı? Burada Olmaz!
Çalışmada ayrıca özellikle genç eşcinsel çiftlerin toplumsal baskı ve şiddet korkusuyla sevgilerini kamusal alanda açıkça ifade etmekten kaçındıklarına dikkat çekiliyor.  

Etiketler: yaşam
İstihdam