14/08/2023 | Yazar: Kaos GL

Queer Şair Kadınlar için Açık Mikrofon, şiirini paylaşmak isteyen veya yalnızca dinlemeyi arzulayan tüm queerleri 2 Eylül’de Frankeştayn Kitabevi’nde buluşmaya çağırıyor.

“Çıkıp çıkıp gel lubunya, şiir dolu bir geceye, queer poetik bir semaya” Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Solda Queer Kadın Şairler için Açık Mikrofon logosu; sağda etkinlik afişi. Afişte, Şafak Şule Kemancı’nın elinden çıkan eseri Zeynep Fırat fotoğrafladı.

“Queer edalar poetiktir, queer suskunluklar poetiktir, queer bakışlar poetiktir, aldığımız ve verdiğimiz her nefes, ses poetiktir, queer bedenler poetiktir.”

Queer Kadın Şairler için Açık Mikrofon, şiirini paylaşmak isteyen veya yalnızca dinlemeyi arzulayan tüm queerleri, kadın+ları, kadın atanan non-binaryleri ve trans erkekleri 2 Eylül Cumartesi günü Frankeştayn Kitabevi’ne davet ediyor:

“Toplumda, sanatsal ve edebi üretimleri ile var olma mücadelesi veren, queer-kadın+ların mücadelelerini şiir ile haykırmayı, varoluşlarını kutlamayı, toplum içindeki fobiye inat: Feminist bir mevzi yaratmayı hedefleyen etkinliklerimizle bir araya gelmeyi ve birbirimizi bulmayı arzuluyoruz...

Edebiyatın erişemediğimiz alanlarına sesimizi duyurmayı amaçladığımız etkinliklerimizde hem şiir üzerine sohbet edeceğiz hem de şiirlerimizin dolayımıyla birbirimize kavuşacağız.

Çarklardan, parklardan, tucklardan: Çıkıp çıkıp gel lubunya, şiir dolu bir geceye, queer poetik bir semaya.”

Buradan kaydolarak Queer Kadın Şairler için Açık Mikrofon gecesine katılabilirsiniz.

Queer kadın+ şairleri desteklemek için düzenlenen ve görünürlüğü önceleyen etkinlik, cis erkeklerin katılımına kapalı.

Etkinlik, güvenli alan ilkeleri gereğince göçmen karşıtlığı ve nefreti, transfobi, homofobi, bifobi, mizojini, beden utandırma, türcülük ve milliyetçilik gibi, dışlayan, hor gören-düşmanlaştırıcı bütün nefret tavırlarının karşısında.

Queer Kadın Şairler için Açık Mikrofon’u Instagram ve Twitter’dan takip edebilir, ayrıntılı bilgi ve sorularınız için queerwomensopenmic@gmail.com adresine e-posta yollayabilirsiniz.


Etiketler: kadın, kültür sanat, yaşam
İstihdam