18/02/2022 | Yazar: Kaos GL

Çin, Sırbistan ve Türkiye’den sanatçılar 21 Şubat’ta Özgürlük/Tutsaklık: Aktivizm olarak Sanat söyleşisinde buluşuyor.

Çin, Sırbistan ve Türkiye’den sanatçılarla aktivizm olarak sanat Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Çin, Sırbistan ve Türkiye’den sanatçılar, özgürlüğü tartışmak için bir araya geliyor. Kaos GL Ankara Queer Sanat Programı, Helsinki Üniversitesi ve Sino-Nordic Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ağı’nın ortak düzenlediği çevrimiçi söyleşi 21 Şubat Pazartesi günü Türkiye saatiyle 14’te Zoom’da yapılacak.

Söyleşide Ankara Queer Sanat Programı Konukevi katılımcıları Asya Leman, Furkan Öztekin ve Şafak Şule Kemancı’nın yanı sıra Çin’den sanatçılar Zheng Hongbin ve Wu Laobai ile Sırbistan’dan Olga Dimitrijevic ve Ivana Smilyanic konuşacak.

Ankara Queer Sanat Programı Koordinatörü Aylime Asli Demir, Xiong Jing ve Dušica Ristivojević’in moderasyonuyla yapılacak söyleşiye katılmak için kayıt yaptırmak gerekmiyor.

Söyleşiye katılmak isteyenler https://hku.zoom.us/j/93585493244 bağlantısından ya da 935 8549 3244 ID’siyle giriş yapabilir.

cin-sirbistan-ve-turkiye-den-sanatcilarla-aktivizm-olarak-sanat-1

Söyleşinin detayları ise şöyle:

Özgürlük/Tutsaklık: Aktivizm olarak Sanat

21 Şubat, 2022

Belgrad 12.00-15.00;  Helsinki 13.00 - 16.00; İstanbul 14.00-17.00; Çin 19.00-22.00

Atölyede yerel, bölgesel ve/veya küresel bağlamlarla ilişkili kişisel, toplumsal ve politik meselelere değinmek için yaratıcılıklarını farklı araçlar kullanarak ifade eden sanatçılar biraraya gelecek. Türkiye, Çin ve Sırbistan’dan toplumsal meselelerle ilgilenen sanatçılar Özgürlük/Tutsaklık başlıklı geniş kapsamlı konuya değinecek ve bu konuyu sanatlarıyla, düşünceleriyle, geçmişteki ya da şimdiki faaliyetleriyle ya da ilgi alanlarıyla ilişkilendirecekler.

Tartışmalarımızı başlatabileceğimiz bazı sorular ve sorunlar şunlardır: özgürlük, özgürlük mahrumiyetleri ve sınırları; yaratı ve yıkım olarak/aracılığıyla özgürlük; özgür/tutsak beden, duygu, zihin ve arzu; özgürlük ve kamusal-özel alan; özgürlük ve yokoluş/görünüş… Bu liste sanatçılarla ve atölyeye katılan seyircilerle tartışmayı umduğumuz temaların ayrıntılı bir listesi değildir.

Çince - İngilizce – Türkçe simultane çeviri yapılacaktır!

Zoom toplantı bağlantısı:  https://hku.zoom.us/j/93585493244         Zoom toplantı ID: 935 8549 3244    Kare Kod afişte yer almaktadır!

Konuşmacılar:

Asya Leman

Furkan Öztekin

Şafak Şule Kemancı

Zheng Hongbin

Wu Laobai

Olga Dimitrijević

Ivana Smiljanić

Sanatçılar ve sanatçıların çalışmalarıyla ilgili kısa tanıtım yazısı atölye öncesinde katılımcılarla, atölyenin başlangıcında ise seyircilerle paylaşılacaktır.

Sponsorlar: 

Sino-Nordic Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları Ağı/NIAS

Helsinki Üniversitesi, Toplumsal Çalışmalar Birimi

KAOS GL ve Ankara Queer Sanat Programı

Eş-idareci ve moderatörler:

Aylime Asli Demir, Xiong Jing, Dušica Ristivojević 


Etiketler: kültür sanat, dünyadan
İstihdam