23/01/2023 | Yazar: Kaos GL

CİSÜ, Dr. Irmak Saraç ve Dr. Seven Kaptan’ı konuk edeceği “Cinsel Sağlık ve Ruh Sağlığı” söyleşisine davet ediyor.

“Cinsel Sağlık ve Ruh Sağlığı” söyleşisi 26 Ocak’ta Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Cinsel Sağlık ve Üreme Sağlığı Hakları Platformu (CİSÜ), 26 Ocak Perşembe günü saat 19:30’da Kesişimsel Söyleşiler’in “Cinsel Sağlık ve Ruh Sağlığı” konulu ilk buluşmasına davet ediyor:

“Cinsel sağlık ve üreme sağlığı bedenimizle ve cinselliğimizle ilgili kapsamlı bilgi sahibi olmayı ve özgürce karar alabilmeyi, şiddetsiz güvenli ilişkileri kurabilmeyi ve psikolojik iyilik halimizi korumayı da kapsıyor. Oysa bu alandaki bilgi ve politikaların çoğu halen üreme sağlığına odaklı cisheteronormatif bir bakış açısıyla üretiliyor. Bu çerçevenin dışına çıkıp, bedenimiz ve cinselliğimizle ilgili ahlaki normları, bu yüzden yayılan doğru bilinen yanlışları deşmek, bunların içimizde ve ilişkilerimizdeki iyilik halimizle etkilerine bakmak istiyoruz.”

Dr. Irmak Saraç ve Dr. Seven Kaptan’ın konuk olacağı söyleşide “Cinsellikten utanmak kader mi, onunla nasıl barışabiliriz?”, “Bekaret ne demek, ‘kızlık zarı’ gerçek mi?”, “Cinsel yolla aktarılan enfeksiyonlar bulaşırken ırka, cinsel yönelime, yaşa bakar mı?”, “Bir enfeksiyonla yaşadığımızı öğrendiğimizde hayatımız nasıl etkileniyor? Korunma yöntemlerinin kişisel sınırlarla ne ilgisi var?”, “Toplumsal hayatta eşitlik istiyoruz, peki ya cinsellikte, arzuda, hazda?”, “Orgazm taklidi yapmaya neden gerek duyulur?”, “Cinsel performans kaygısı hangi düşüncelerden geliyor, ilişkimize ne yapıyor?” ve “Jinekolojik muayene nasıl olmalı, travmatik olabilir mi, olursa neler olur?” soruları birlikte konuşulacak.

Etkinliğe katılmak için buradan kayıt olmak gerekiyor.


Etiketler: yaşam, sağlık, cinsellik, sağlık hakkı
İstihdam