13/02/2024 | Yazar: Kaos GL

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin başvuru hattı dünyanın her yerinden başvuru alıyor.

Cinsel Şiddetle Mücadele Başvuru Hattı’na nasıl ulaşabilirim? Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Fotoğraf: Serra Akcan / csgorselarsiv.org

Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği’nin destek hattı 2015 yılından bu yana cinsel şiddet başvurusu alıyor. Dernek, 2020 yılında sistemleştirdiği destek biriminde başvuru alma, ihtiyaçları tespit etme ve ilgili kaynaklara yönlendirme yollarıyla cinsel şiddetten hayatta kalanların ve yakınlarını destekliyor. Destek birimi telefon, e-posta, sosyal medya yoluyla yapılan başvurulara cevap vererek cinsel şiddetten hayatta kalanlar ve yakınlarına cinsel şiddet sonrası sosyal hizmet desteği, hukuki danışmanlık ve yönlendirme desteği sağlıyor.

Hattın başvuru sistemi, cinsel/cinselleştirilmiş şiddetten hayatta kalanlara ve yakınlarına destek sağlayarak haklar, erişilebilir sağlık, hukuk ve sosyal hizmetler hakkında bilgilendirilmelere ve kişilerin talep ettikleri hizmetlere erişmeleri amacıyla ücretsiz olarak danışmanlık sağlıyor.

Başvuru sistemine kimler başvurabilir?

Başvuru sistemi cinsel şiddetten hayatta kalan ve yakını olan 18 yaş üzeri her cinsiyetten, cinsiyet kimliğinden, cinsel yönelimden herkesin başvurusuna açık.

Cinsel saldırı, cinsel taciz, çocuklukta cinsel istismar, tehdit (fiziki ve/veya sosyal medya), cinsel yönelim/cinsiyet kimliği temelli şiddet, ısrarlı takip, çevrimiçi cinsel şiddet, partner şiddeti, cinsel sağlığın ihlali, işyerinde cinsel temelli mobbing gibi konularda başvuru alıyor.

Dünyanın her yerinden başvuru alan sistem, derneğin İstanbul ilinde faaliyet göstermesi nedeniyle İstanbul odaklı yürütülüyor.

Neden başvurmalıyım?

Başvuru sistemiyle, cinsel/cinselleştirilmiş şiddet konularında ihtiyaç ve taleplerinizi derneğin sosyal hizmet uzmanı ile birlikte değerlendirerek neler yapılabileceğini konuşabilir; destekleyici mekanizmalar olan hukuki danışmanlık ve psikolojik danışmanlık taleplerinize yönelik ilgili destek birimlerine yönlendirmelere ulaşabilirsiniz.

Nasıl ulaşabilirim?

Destek hattına pazartesi, salı, çarşamba ve günleri Türkiye saati ile 11:00 – 17:00 saatleri arasında 0549 599 15 19 numaralı telefondan ya da basvuru@cinselsiddetlemucadele.org e-posta adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Sosyal medya ve WhatsApp uygulaması üzerinden gelen başvurular, iletişimin profesyonel düzeyde sürdürülmesi öncelendiğinden, derneğin ana başvuru kanallarına yönlendiriliyor. Başvuru hattına ulaştıktan sonra bilgi alabilir, randevu talep edebilirsiniz.

E-posta ile ulaştığınızda

Destek talebinizi e-posta yoluyla iletmeniz durumunda cinsel şiddetten hayatta kalanları desteklemek amacıyla çalışma yürüten sosyal hizmet uzmanı sizinle iletişime geçecek. Başvurucuların hikayelerinin ve verilerinin gizliliklerinin yasal düzlemde korunabilmesi amacıyla düzenlenen KVKK politikası hakkında görüşme öncesinde tarafınıza gerekli bilgilendirmeler yapılacak. Onayınız doğrultusunda talep ettiğiniz hizmete yönelik görüşmeler gerçekleştirilecek.

Telefon ile arayarak ulaştığınızda

Destek talebiniz için telefon hattı üzerinden ulaştığınızda takdirde görüşmeler cinsel şiddetten hayatta kalanları desteklemek amacıyla çalışmayı yürüten sosyal hizmet uzmanı tarafından yürütülecek. Başvurucuların hikayelerini ve verilerinin yasal düzlemde korunabilmesi amacıyla düzenlenen KVKK politikası hakkında ilgili aydınlatma metni onayı için telefonunuza SMS yönlendirilecek. Onayınız doğrultusunda talep ettiğiniz hizmete yönelik görüşmeler gerçekleştirilecek.

CŞMD başvuranlardan, kendileri belirtmedikleri sürece, cinsiyet kimliği ve cinsel yönelim bilgisi istemiyor. Dernek, Türkiye’de kamu kurumlarında hala ikili cinsiyet sisteminin kabul görmesi ve mevzuattaki düzenlemelerin buna göre yapılması sebebiyle kamu kurumlarına yönlendirme gerekliliği doğduğunda, hayatta kalanın desteklere erişimde yaşayabileceği olası risklerin önüne geçmek amacıyla kimlikte bulunan cinsiyet hanesi sorabileceğini ve başvuranın bu bilginin neden istendiği konusunda bilgilendirileceğini belirtiyor.


Video Haber İkon  İlgili Video:


Etiketler: insan hakları, yaşam, sosyal hizmet, cinsellik
İstihdam