30/10/2017 | Yazar: Aslı Alpar

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın cinsiyetçi açıklamasını Özgür Lig takımları ve Mersin’de top koşturan Muamma protesto etti.

Cinsiyetçiliğe ‘kırmızı ruj’ çıkardılar Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın cinsiyetçi açıklamasını Özgür Lig takımları ve Mersin’de top koşturan Muamma protesto etti.

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Mesut Bakkal’ın, Akhisar ile oynadığı maç sonrası “İkili mücadele yok. Değdik mi faul. Ne yapacağım ben, ruj sürüp de mi çıkacağım sahaya. Bu şey oyunu mu” ifadelerine, Ankara Özgür Lig takımları ve Mersin’den Muamma yeşil sahadan yanıt verdi.

“Ruj sürmek aşağılık bir şey değil!”

Endüstriyel futbola, ırkçılığa, cinsiyetçiliğe, homofobiye ve rekabete karşı Ankara’da bir araya gelen Özgür Lig takımları dün oynadıkları maçın ardından “Futbolda cinsiyetçiliğe kırmızı ruj çıkarıyoruz” yazılı pankart açtı ve oyuncuları kırmızı ruj sürerek Mesut Bakkal’ın cinsiyetçi açıklamalarını protesto etti.  

KaosGL.org’a konuşan Özgür Lig bileşenleri “Ruj sürmek futbolda da sokakta da aşağılık bir şey değil, olmamalı. Ruj sürmenin bir futbol kişisi tarafından aşağılanmasının futbolun her bileşeni tarafından alaşağı edilmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.

"Bordo yakışmış mı?"

Mersin’de heteroseksizme karşı top koşturan futbol takımı Muamma ise 27 Ekim Cumartesi günü düzenlenen maçın ardından kırmızı ruj sürerek eylem gerçekleştirdi.

Muamma oyuncuları maç sonrasında çektiği fotoğrafı ile eylemlerini “Bordo yakışmış mi #MesutBakkal ?” ifadeleri ile duyurdu.


Etiketler: yaşam, spor
İstihdam