13/05/2013 | Yazar: Kaos GL

16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında hazırlanan ‘Çocuk Gelinler’ sergisi 17 Mayısa kadar Alman Kültür Merkezi’nde görülebilir.

Çocuk Gelinler için bir kez daha… Kaos GL - LGBTİ+ Haber Portalı
16. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali kapsamında hazırlanan “Çocuk Gelinler” sergisini eski aile mahkemesi hakimi Eray Karınca ve oyuncu Laçin Ceylan birlikte açtı. Sergi 17 Mayısa kadar Alman Kültür Merkezi’nde görülebilir.
 
Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği 20 yıla yaklaşan ömrünün son yedi yılını çocuk evliliklerinin önlenmesi için ilgili toplum kesimlerini harekete geçirmeye adadı. Bu süre içinde ülkenin hemen bütün illerinde saha çalışmaları, araştırmalar yaptı, film gösterimleri ve seminerler düzenledi. Bütün bu çalışmalara görsel tanıklık niteliğindeki “Çocuk Gelinler” sergisi Kanada Büyükelçiliğinin de katkısıyla Alman Kültür Merkezi’nde açıldı.
 
Açılış kokteyline sinemacılar, gazeteciler, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sinemaseverler katıldı. Açılış kurdelesini aile mahkemesi hakimi Eray Karınca ile sinema ve tiyatro oyuncusu Laçin Ceylan birlikte kesti.
 
Eray Karınca, 18 yaşından küçük çocukların mahkeme kararı ve aile izniyle evlendirilebilmesine olanak tanıyan Medeni Yasa maddesini tersine işleterek çocukları koruyacak kararlar alan bir hakim. Karınca’nın aldığı birçok benzeri karar çocuk yaşta evliliklerin önlenmesinde kayda değer adımlar olarak kabul ediliyor.

Etiketler: yaşam
İstihdam